top of page

SELEKCIJA ŽNK RADOMLJE DU13 UVODOMA V LJUBLJANI

Tri najstarejše selekcije Ženskega nogometnega kluba Radomlje so že uspešno zakorakale v sezono, pred uvodnim dejanjem državnega prvenstva pa je tudi ekipa do 13 let, ki jo vodita Monika Drobnič in Katarina Gadnik.

Selekcija ŽNK Radomlje DU13 bo v sezoni 2022/23 nastopala v vzhodni skupini državnega prvenstva, otvoritveni jesenski turnir pa bo v soboto gostil ljubljanski Krim. Mlada rumena zasedba se bo za prve točke merile s Posavjem, Mariborom Taborom in Pomurjem iz Beltincev.


Rumenosrčna četa je sicer že v nedeljo opravila s prvo preizkušnjo v ligi MNZ Ljubljana, želje pred uvodnim dejanjem državnega prvenstva pa je strnila Monika Drobnič: »Z dekleti smo v nedeljo že pričeli ligo MNZ Ljubljana, v katero smo prijavljeni ob državnem prvenstvu, z razlogom, da jim omogočimo čim več minut v tekmovanjih. Kar se tiče ciljev, si želimo predvsem tega, da ostanemo tako številčni na treningih do konca sezone. Seveda je cilj tudi, da dekleta osvojijo čim več nogometnega znanja, da vsaka skozi celotno leto čim več napreduje in se čim bolj približa svojemu maksimumu.«


Čeprav gre za tekmovanje na državnem nivoju, rezultat vseeno ni v ospredju, kaj pa od svojih varovank pričakuje trenerski štab? »Trenerke pričakujemo in si želimo, da dekleta ohranijo tako visoko motivacijo do dela, kot so jo prikazale na treningih do sedaj, da se bodo na vsakem treningu trudile in se navsezadnje tudi spodbujale, si pomagale in postale prava ekipa,« odgovarja nekdanja igralka članske ekipe, ki s 130 uradnimi nastopi zaseda drugo mesto večne klubske lestvice.


Monika, ki je v minuli sezoni s Karmen Ulbin vodila selekcijo do 15 let, se veseli prihajajočih izzivov z zasedbo deklet, ki tvorijo ekipo do 13 let: »Priprave so potekale po pričakovanjih. Na ekipo sem se privadila hitro, kar nekaj deklet poznam še iz sezone 2020/21, ko smo sodelovale s Tijo in Katarino. Je pa vedno užitek delati z igralkami, ki želijo napredovati in oddelajo treninge tako, kot se od njih pričakuje -to so dekleta selekcije DU13 do sedaj zagotovo pokazala!«


Srečno, rumenosročne borke!


FOTO: Tomaž Strgar


104 views0 comments

Comments


bottom of page