top of page

SELEKCIJI DU15 IN DU17 NADALJEVALI SERIJO ZMAG

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, ki nastopajo v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Klubski zasedbi do 15 in 17 let, ki branita naslov državnih prvakinj, sta nadaljevali niz zmag. Kadetinje so bile na domačem igrišču boljše od Krima, z nasprotnicami iz prestolnice pa se je merila tudi selekcija DU15. Rumene so bile na domačem igrišču boljše od Olimpije. Dekleta ekipe do 13 let je na drugem turnirju sezone v Radljah ob Dravi odigrala dve tekmi.


ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 - ŽNK KRIM DU17 8:0 (2:0)

Strelke: Maja Madon (24'), Gala Dasović Ravnik (41'), Špela Gerbec (63', 65'), Ula Omerzu (74', 86'), Ula Osolnik (87'), Ajda Zajc (90').

ŽNK Radomlje Medex DU17: Maruša Rupnik, Lara Volavšek, Jona Javorič (64' Tisa Podkrajšek), Ajda Zajc, Taia Doles, Špela Gerbec, Gala Dasović Ravnik, Maja Madon, Katjuša Kern (64' Ula Omerzu), Ula Osolnik, Alicija Brinovec (79' Žana Galjot). Trener: Marjan Grilj.

ŽNK Krim DU17: Manca Kavšek, Patricija Kenda, Tisa Stjepanović, Tara Novak, Neža Trost, Neža Hvala, Ana Makovec, Natalia Blagojević, Maja Hubat (64' Tija Mächtig Kožlin), Maja Marić, Naja Vrečič. Trener: Klemen Janković.


Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex je četrto zmago sezone vknjižila v petkovem večeru. Zasedba trenerja Marjana Grilja je hitro zagospodarila na domači zelenici, a so se Krimovke s čvrsto postavitvijo pred svojim golom dobro branile do 24. minute, ko je po kotu zadela Maja Madon. Štiri minute pred odmorom je prava mojstrovina uspela Gali Dasović Ravnik, kapetanka rumenih pa je postavila izid polčasa.


Tretji zadetek je padel po dobri uri igre, v 63. minuti je v polno merila Špela Gerbec, ki je kmalu zatem zadela še drugič. V 74. in 86. minuti se je veselila Ula Omerzu, najprej po podaji Alicije Brinovec, nato pa še po samostojni akciji in spretnem preigravanju. V končnici tekme je bila najprej natančna še Ula Osolnik, končni izid tekme pa je z uspešno izvedenim prostim strelom postavila Ajda Zajc. Kadetinje bodo tekmo petega kroga lige v Mariboru odigrale v sredo, 5. oktobra.ŽNK RADOMLJE DU15 - ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA DU15 4:0 (1:0)

Strelki: Taja Strgar (13', 36', 56'), Nika Slapnik (32').

ŽNK Radomlje DU15: Katja Prelovšek, Aneli Kutin Prešeren, Nika Slapnik, Tajda Mujezinović, Neža Žagar, Taja Strgar, Ayla Skenderović, Tijana Tišler, Anamarija Močnik, Špela Ana Bremšak, Kaja Prelovšek, Lana Tatarovac, Lea Križnar. Trenerka: Karmen Ulbin.

ŽNK Olimpija Ljubljana DU15: Erna Mahmutović, Mija Perpar, Naja Hasanić, Neja Selan, Maša Šegatin, Nejla Kajtazović, Tanja Vukman, Špela Vrana, Maja Miljuš, Brina Marinčič, Ajda Ramovš. Trenerka: Katarina Jagarinec.


Selekcija ŽNK Radomlje DU15 je po tritedenskem tekmovalnem premoru prvenstvo nadaljevala s tekmo proti Olimpiji. Četa Karmen Ulbin in Roka Šrimpfa je na domačem igrišču prvič zaigrala v dresih, ki jih krasi logotip podjetja Moji štruklji. Ljubljanska mreža se je v Športnem parku Radomlje zatresla štirikrat, prvič v 13. minuti, ko je prvega od treh zadetkov dosegla Taja Strgar.


Prednost gostiteljic je v drugi minuti nadaljevanja tekme povišala Nika Slapnik, drugo zmago sezone pa je z goloma v 36. in 56. minuti povišala kapetanka Taja Strgar. Radomljanke bodo niz zmag skušale nadaljevati tudi v oktobru, ki ga bodo odprle z nedeljskim gostovanjem v Velesovem.ŽNK RADOMLJE DU13 - NŠ ŽNK RADLJE DU13/ŽNK PODRAVJE ALUMINIJ DU13

ŽNK Radomlje: Lana Dolenc, Ota Stipančevič, Naja Premk, Alina Vekić, Lana Brugger, Maruša Magdič Močnik, Kelin Gerželj, Dunja Ilikič, Lara Pustotnik, Nuša Šegedin. Trenerka: Karmen Ulbin.


Najmlajša selekcija na državnem nivoju je drugi turnir sezone odigrala v Radljah ob Dravi, na Koroškem pa je odigrala dve od načrtovanih treh tekem. Rumenosrčna dekleta so se pod vodstvom Karmen Ulbin merile z domačinkami turnirja in Podravjem.


Selekcija ŽNK Radomlje DU13 je bila aktivna tudi med tednom, ko so dekleta pod taktirko Monike Drobnič nabirale izkušnje v fantovski ligi MNZ Ljubljana, tokrat so gostovale v Črnučah.


Pester zaključek tedna je tudi za najmlajšimi Radomljankami, ki so v petek sodelovale na Nogometnem igralnem dnevu, ekipa trenerke Maje Zajc pa se je v soboto v ligaškem tekmovanju MNZ Ljubljana zoperstavila fantom NK Vir, NK Ihan in NŠ Domžale Dob.


Deklice vabimo, da se nam pridružijo na treningih v Športnem parku Radomlje. Za več informacij pišite na elektronski naslov karmen.ulbin@znk-radomlje.si.

FOTO: Tomaž Strgar in ŽNK Radomlje


16 views0 comments

Comments


bottom of page