top of page

SLOVO OD KADETSKEGA STAŽA Z NASLOVOM DRŽAVNE PRVAKINJE

Radomeljske nogometašice so se v jubilejni sezoni desetletnice delovanja kluba razveselile dveh naslovov državnih prvakinj. Klubske vitrine sta s prvim mestom v državnem prvenstvu obogatili selekciji do 15 in 17 let.

Kadetski staž so z osvojeno lovoriko sklenile štiri varovanke trenerke Karmen Ulbin. Ana Gerjolj je bila spomladi že pomemben del članske ekip, kapetanka Nea Podbevšek in Lori Škulj sta vtise po osvojitvi naslova strnili po zadnji tekmi, tokrat pa smo za nekaj misli poprosili še Tajo Vrhovnik.


»Dvig pokala državnih prvakinj bi imel drugačen pomen, če ne bi izpustila večino sezone. Jeseni sem dosti manjkala zaradi karanten, spomladanski del pa sem povsem izpustila zaradi poškodbe kolena. Vsekakor pa sem vesela, da nam je z ekipo uspelo izpolniti cilj, da postanemo državne prvakinje, saj kadetskega staža ne bi mogla končati bolje. Vesela pa sem tudi, da smo se z ekipo tekom sezone dobro razumele, glede na to, da je poleti prišlo veliko novih igralk,« po osvojenem prvem mestu pravi šestnajstletnica.


Dolgoletna vratarka je z lovoriko sklenila udejstvovanje v mladinskih selekcijah kluba. Poškodba kolena ji je preprečila, da bi v minuli sezoni zbrala več kot šest nastopov, kljub temu pa se lahko v dolgoletni zvestobi rumenosrčnim pohvali s trimestno številko tekem v tekmovanjih pod okriljem NZS. Za selekcijo ŽNK Radomlje DU13 je po stopinjah starejše sestre Tije prvič zaigrala že v sezoni 2013/14.


Kot pravi, si je že kot mlajša želela, da bi stala med vratnicama: »Rumenosrčnim sem se pridružila avgusta 2013, na poletnih pripravah v Radomljah. Že od samega začetka sem želela postati golmanka, a je bila ta pozicija že 'zasedena', kljub temu pa nisem nehala vztrajati pri tem in sem izkoristila vsako možnost, da bi lahko bila na golu. Težko izpostavim samo eno stvar, ki mi bo ostala v spominu, zagotovo pa ne bom pozabila mednarodnih turnirjev v tujini in domačega UKI Cupa. Seveda pa bom v spominu ohranila tudi naslov državnih prvakinj in ekipo, s katero nam je uspelo osvojiti to lovoriko.«


Po vzoru Tije se je spomladi, ko ji poškodba ni dovolila igranja tekem, prvič preizkušala tudi v vlogi trenerke. »Sprva sem na trenersko vlogo gledala malo za zabavo, da bi Tiji pomagala na treningih mlajših deklic. Po poškodbi pa sem na trenersko vlogo doživela kot nekaj, s čimer bi ostala povezana z nogometom, glede na to, da nisem mogla trenirati. Če bi dobila priložnost, da se preizkusim v vlogi trenerke, bi jo z veseljem sprejela,« še sporoča najstnica iz občine Vodice.

FOTO: Tomaž Strgar



74 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page