top of page

TIJA VRHOVNIK SPOMLADI ZNOVA V DRESU ŽNK RADOMLJE MEDEX

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v izdihljajih zimskega prestopnega obdobja dobila še drugo zimsko novinko, pravzaprav povratnico. Tako kot Maja Zajc, se je med rumenosrčne vrnila tudi Tija Vrhovnik.

Tija je bila v sezoni 2011/12 del krstne generacije Radomljank, tedaj sicer še kot članica selekcije DU15. Za člansko ekipo je prvič nastopila v sezoni 2015/16, z 89 uradnimi nastopi pa jo najdemo na osmem mestu večne klubske lestvice. Rumeni dres je nazadnje oblekla ob koncu sezone 2021/22, po vmesni epizodi pri ajdovskem Primorju pa se zdaj tudi kot igralka vrača v matično sredino, med rumenosrčne, ki jih sicer nikoli ni prav zares zapustila.

»Dve leti nazaj, ko sem nogometne kopačke 'postavila na klin', si nisem mislila, da jih bom tako kmalu zopet spravila iz omare, saj sem jih čez nekaj mesecev zopet obupala prav na tekmi proti Radomljam. Na tem mestu bi se rada zahvalila ND Primorju, pri katerem so mi kljub ostalim obveznostim ponudili možnost igranja in me spomnili, da še vedno rada igram,« se Tija spominja »zaključka« kariere izpred dveh let.

S svojimi izkušnjami bo zagotovo v pomoč izjemno mladi ekipi: »Od Radomelj sem se takrat poslovila le kot igralka, saj sem bila še vedno aktivna kot trenerka. Sedaj se je zopet ponudila priložnost, da se vrnem v matični klub. Ekipa se je od moje zadnje sezone precej spremenila, upam, da bom lahko s svojimi izkušnjami pripomogla k dobrim nastopom v spomladanskem delu ter pri doseganju ekipnih ciljev.«

Zdaj bo v članski ekipi soigralka tudi nekaj dekletom, ki jih kot trenerka vodila v mlajših selekcijah kluba. Kako si bo z njimi deliti prostor na igrišču? »Kadetinje, ki se trenutno priključujejo ekipi, so bile del prve generacije deklet, ki sem jih trenirala. Je zanimiv občutek, ko se vloge obrnejo na tak način, predvsem pa sem vesela, da jih je toliko vztrajalo ter napredovalo do članske selekcije,« o najmlajših soigralkah pravi Tija, ki ostaja tudi v vlogi trenerke selekcije ŽNK Radomlje DU13.

Kakšen je trenerski pogled v pomlad? »Veselim se turnirja Medex Cup, na katerem bomo nastopili z dvema selekcijama DU13. Dekleta so bila čez zimo aktivna v zimski ligi, v kateri so se dobro kosala s fantovskimi selekcijami. Vidi se, da redno obiskujejo treninge in predvsem rade igrajo nogomet. To se odraža tudi na igrišču, zato mislim, da nas čaka uspešen pomladanski del sezone,« odgovarja trenerka selekcije do 13 let, pri kateri ji pomaga Nea Podbevšek. Po trenerskih stopinjah starejše sestre pa stopa tudi Taja Vrhovnik, ki v vlogi pomočnice izkušnje nabira pri selekciji DU9.

Pred tabo je pestra pomlad, saj bo ob nogometnih izzivih aktivna tudi z odbojkarsko reprezentanco, s soigralkami bo lovila zgodovinski nastop na paraolimpijskih igrah: »Z ekipo se v mesecu aprilu odpravljamo na Kitajsko po še zadnjo vstopnico za Pariz. Motivacije in želje ne manjka, treniramo dobro in verjamem, da bomo na kvalifikacijah nastopile z dobro formo in energijo. Upam, da uspešno.«

Še pred aprilskim izzivom sledi nekaj nogometnih preizkušenj.

FOTO: ŽNK Radomlje Medex


94 views0 comments

Comments


bottom of page