top of page

UKI CUP: ŠPORTNI PARK RADOMLJE KIPEL OD NOGOMETNE ENERGIJE

Turnir UKI Cup se je po dveh odpovedih zaradi epidemioloških razmer uspešno vrnil z deveto izvedbo. V dveh dneh turnirja se je v Športnem parku Radomlje dokazovalo okrog 450 deklet.


Ženski nogometni klub Radomlje je s pomočjo široke ekipe prostovoljcev uspešno izpeljal deveto izvedbo tradicionalnega dekliškega nogometnega turnir UKI Cup, ki je imel tudi tokrat mednarodno noto. Ob številnih domačih klubih so bile v Radomljah prisotne še avstrijske in hrvaške nogometašice. Prav puljska NK Istra 1961 je slavila v konkurenci deklet do 11 in 15 let. V sobotnem turnirju DU13 so se veselili pri NŠ NK Radlje. Rezultate najdete na tej povezavi.


DU15: prvo mesto NK Istra 1961, drugo mesto ŽNK Radomlje, tretje mesto ŽNK MB Tabor. Na turnirju sta zaigrali še ekipi NŠ NK Radlje in HSV SG Klagenfurt. DU13: prvo mesto NŠ NK Radlje, drugo mesto DNK Trbovlje, tretje mesto ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Na turnirju so nastopile še selekcije Primorje Ajdovščina, ŽNK Posavje, DNŠ Koper Obala, SGA Carinthia, ŽNK Gažon, NK Istra 1961, SC Brunn Ladies in ŽNK Radomlje, zadnji trije klubi z dvema ekipama. DU11: prvo mesto NK Istra 1961, drugo mesto NŠ NK Radlje, tretje mesto SC Brunn Ladies. Na turnirju so se predstavile še DNŠ Koper Obala, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje. DU9: turnir ni bil tekmovalne narave, najmlajša dekleta pa so predstavila svoje nogometno znanje. V Športnem parku Radomlje so nastopili DNŠ Koper Obala, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, NK Trebnje, ŽNK Radomlje ter dekleta iz rumenosrčnih krožkov na OŠ Dob, OŠ Komenda Moste in OŠ Kamnik Marije Vere.


"Vtisi so fantastični. Vsi smo že zelo pogrešali turnirje, na katerih bi bilo na kupu več deklet in ekip. Ne samo dekleta, tudi organizatorji v klubih smo to že pogrešali. Veliko jih je sedaj prišlo povedati, da so lahko končno prišli zaigrati na takšnem turnirju," pravi Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica ŽNK Radomlje, ki priznava, da takšni turnirji prihajajočih rodov dajejo dodatno motivacijo za delo.


"Dve leti smo se trudili, da bi izpeljali turnir, pa situacija tega ni dovoljevala. Zdaj, ko vidimo, kaj vse lahko naredimo, čeprav manj spimo in več delamo, je na koncu vse poplačano. Še posebej, ko vidimo, s kakšnim veseljem deklice igrajo nogomet in koliko nas je," pa je dodala Manca Jereb, sekretarka ŽNK Radomlje.


"Veseli me, da smo se končno dobili v Športnem parku Radomlje ter da lahko pozdravim Ženski nogometni klub Radomlje in vse ostale ekipe. UKI Cup je zgodba o uspehu, prepričana sem, da bo turnir v naslednjem letu potekal še v večjem obsegu. Veseli me, da bodo lahko nogometašice pokazale znanje svojim navijačem, česar v zadnjih dveh letih niso mogle. Moj, tvoj, naš klub je res pravi slogan, verjamem v uspeh ŽNK Radomlje," pa je že na prvi dan turnirja dejala mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale.


Številčne udeležbe je bila vesela tudi Sonja Jerman. "Športniki naredijo največ reklame za vsak kraj, tako nogometaši kot tudi drugi športniki, ženske nogometašice pa sploh. Mislim, da bodo naša dekleta Radomlje še dolgo, dolgo nosile naokrog po Sloveniji in tudi po svetu, saj gre za mednarodni dogodek," je poudarila predsednica Krajevne skupnosti Radomlje, ki je pohvalila trud vodstva kluba, da "vrtijo mlin ženskega nogometa v Radomljah."


Celotnim izjavam prisluhnite v priloženih posnetkih, beseda je tekla tudi o prihodnosti turnirja UKI Cup.




FOTO: Tomaž Strgar


124 views0 comments
bottom of page