top of page

USPEŠNE TUDI MLAJŠE SELEKCIJE, DERBI ZA VRH LIGE DU15 RUMENIM

Za mlajšimi selekcijami Ženskega nogometnega kluba Radomlje je uspešen zaključek tedna. Kadetinje so v Gažonu vknjižile najvišjo zmago sezone, selekcija do 13 let se je izkazala na turnirju v Kopru, rumene pa so v Velesovem dobile derbi za vrh Lige DU15.


ŽNK GAŽON DU17 - ŽNK RADOMLJE DU17 0:18 (0:7)

Strelke: Tarin Požru (6'/AG, 46'/AG), Nikki Kobal (23'), Naja Poje Mihelič (26', 32', 33', 39'), Taia Doles (37'), Jona Javorič (41'), Katjuša Kern (44', 49'), Alicija Brinovec (56'), Lea Dolinar (65', 68', 70', 71', 78'), Katarina Bikarević (79'/AG).

ŽNK Gažon DU17: Lana Vatovec, Katarina Bikarević, Gaja Zirnstein (41' Danaja Sikur), Neža Kržič, Gaja Zahar, Vaneja Kalin (60' Brina Novak), Tarin Požru, Tina Turk, Uma Vatovec, Brina Lovrečič, Špela Mohorčič (54' Gaja Glavina). Trener: Sebastjan Prekrški.

ŽNK Radomlje DU17: Nuša Vidrih, Jona Javorič, Ajda Zajc (44' Lara Volavšek), Nika Bazjak, Lea Dolinar, Katjuša Kern, Nea Podbevšek, Taia Doles (44' Alicija Brinovec), Lori Škulj, Naja Poje Mihelič, Nikki Kobal (51' Špela Gerbec). Trenerka: Karmen Ulbin.


Kadetska ekipa ŽNK Radomlje je v zadnjo tretjino državnega prvenstva vstopila z visoko zmago, najvišjo v letošnji sezoni. Ob treh avtogolih gostiteljic se je med strelk vpisalo sedem igralk v rumeno-črni opravi.


Radomljanke so povedle z avtogolom Tarin Požru, zasedbi trenerke Karmen Ulbin pa se je odprlo v drugi polovici prvega polčasa. Po zadetku Nikki Kobal je med 26. in 33. minuto trikrat udarila Naja Poje Mihelič, ki je po golu Taie Doles pred odmorom udarila še četrtič.


Vodilna ekipa tudi v nadaljevanju tekme ni popuščala. Najprej je zadela Jona Javorič, ob novem avtogolu domačink pa je bila dvakrat uspešna Katjuša Kern. V 56. minuti se je veselila Alicija Brinovec, nakar je Lea Dolinar med 65. in 78. minuti petkrat zatresla domačo mrežo. Končni izid je postavila Katarina Bikarević, ki je zatresla lastno mrežo.


Večji del kadetske zasedbe se v teh dneh dokazuje na reprezentančnih pripravah. V Čatežu vadijo Tinkara Testen, Katjuša Kern, Nuša Vidrih, Jona Javorič, Lea Dolinar, Naja Poje Mihelič, Gala Dasović Ravnik, Alicija Brinovec, Lara Volavšek in Brina Omejec Židan. Naslednja preizkušnja bo na sporedu v sredo, 4. maja, ko v Radomlje prihaja Krim.


ŽNK CERKLJE DU15 - ŽNK RADOMLJE DU15 1:3 (1:2)

Strelke: Maja Madon (21'); Ajda Zajc (7'/pen), Kaja Prelovšek (11', 48').

ŽNK Cerklje DU15: Lucia Stošić, Erna Mahmutović, Ema Malgaj, Lana Ćosić, Monika Globočnik, Natalija Globočnik, Eglantina Lumi, Maja Madon, Ema Demjanovič, Žana Galjot, Živa Rupar, Sara Potočnik, Varja Špiler, Tia Matanović, Mirjam Božnar. Trenerka: Simona Jelovšek.

ŽNK Radomlje DU15: Nuša Vidrih, Lara Volavšek, Ajda Zajc, Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Taia Doles, Katja Prelovšek, Špela Gerbec, Alicija Brinovec, Maruša Rupnik, Ula Osolnik, Ayla Skenderović, Anamarija Močnik, Ana Marija Kršljin Stojić, Tajda Mujezinović. Trenerka: Karmen Ulbin.


Kadetska ekipa ŽNK Radomlje ima na vrhu lestvice devet točk naskoka pred Primorjem, prvo mesto državnega prvenstva pa zaseda tudi selekcija do 15 let. Rumenosrčna zasedba je niz zmag v nadaljevanju sezone podaljšala v derbiju vrha lestvice, dvoboj z ŽNK Cerklje se je končal z rezultatom 1:3 v korist Radomljank.


Ekipa Karmen Ulbin in Monike Drobnič je odlično odprla tekmo v Velesovem, saj je hitro povedla z dvema goloma prednosti. V sedmi minuti je bila z bele točke uspešna Ajda Zajc, štiri minute zatem pa je v polno merila še Kaja Prelovšek. Gostiteljice so se v 21. minuti približale z golom Maje Madon, a so Radomljanke v 48. minuti zadele še tretjič. Drugega zadetka na tekmi se je veselila Kaja Prelovšek.


Mlade Radomljanke imajo na vrhu lestvice tri točke naskoka pred Gorenjkami, do zaključka prvenstva pa bodo odigrani še trije krogi. Tekmovanje se bo praznikih nadaljevalo 8. maja, ko se bodo Radomlje na domačem igrišču merile s Krimom. Nato sledi še domača tekma z Žalcem, sezona pa bo 22. maja končana z gostovanjem v Radljah.


ŽNK RADOMLJE DU13 - ŽNK GAŽON DU13/ŽNK OLIMPIJA DU13/PRIMORJE AJDOVŠČINA DU13/KOPER OBALA DU13 ŽNK Radomlje DU13: Maša Erjavec, Aneli Kutin Prešeren, Špela Ana Bremšak, Bela Manfreda, Lana Brugger, Naja Premk, Tajda Mujezinović, Nuša Šegedin, Zala Zrim. Trenerka: Tija Vrhovnik.


Tudi najmlajša selekcija, ki nastopa na državnem nivoju, je soboto preživela na Primorskem. Radomljanke so pod taktirko Tije Vrhovnik odigrale šesti turnir Lige DU13 - zahod in se vnovič izkazale z vrhunskim pristopom. Dekleta so odigrala štiri izenačene obračune, ob tesnem porazu z vodilnim Primorjem pa so se domov vrnile s tremi zmagami.


Mlade rumene bojevnice ostajajo v igri za drugo mesto lestvice, maja pa jih čakata še dva turnirja. Prvi bo 7. maja odigran v Gažonu, dva tedna zatem pa še v Ajdovščini.

FOTO: Tomaž Strgar in ŽNK Radomlje


91 views0 comments
bottom of page