top of page

USPEŠEN VIKEND MLAJŠIH RADOMLJANK

Konec tedna so bile prvič letos aktivne vse tri selekcije Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki tekmujejo na državnem nivoju.


Pomlajena kadetska zasedba je v Ajdovščini dobila dvoboj vrha lestvice in povečala prednost pred zasledovalkami. Novega kompleta točk se je veselila ekipa do 15 let, s tremi zmagami pa so v nogometno pomlad zakorakala tudi dekleta najmlajše selekcije DU13.


PRIMORJE AJDOVŠČINA DU17 - ŽNK RADOMLJE DU17 0:3 (0:0)

Strelke: Nea Podbevšek (44'), Alicija Brinovec (73'), Katjuša Kern (75').

Primorje Ajdovščina: Hana Abramič, Zoja Fras (79' Anais Žvab), Sara Ljubič, Julija Poplašen, Lia Bajec (74' Nika Žbogar Fajt), Nami Tanjić, Žana Breščak (76' Marigona Jahaj), Metka Markočič (76' Lina Štolfa), Špela Bremec, Melissa Lakovič, Sara Iavarone. Trener: Jan Polanc.

ŽNK Radomlje: Nuša Vidrih (55' Maruša Rupnik), Lara Volavšek (59' Špela Gerbec), Jona Javorič, Ajda Zajc, Nika Bazjak, Taia Doles (70' Kaja Prelovšek), Alicija Brinovec, Katjuša Kern, Nea Podbevšek, Ana Marija Kršljin Stojič (77' Katja Prelovšek), Lori Škulj. Trenerka: Karmen Ulbin.


Kadetinje ŽNK Radomlje so v dvoboj z drugouvrščenimi Primorkami zakorakale brez nekaj nosilk igre. Ajdovkam, ki prav tako niso zaigrale v popolni zasedbi, se je zoperstavila ekipa brez Lee Dolinar, Nikki Kobal, Naje Poje Mihelič, Gale Dasović Ravnik, Tise Podkrajšek, Taja Vrhovnik pa je soigralke spodbujala na klopi.


Prvi polčas se je končal z začetnim rezultatom, Radomljanke pa so odlično odprle nadaljevanje dvoboja. Nea Podbevšek je zadela po kotu, v končnici srečanja pa sta zmago potrdili Alicija Brinovec in Katjuša Kern. V dresu kadetske ekipe so prvič zaigrale Maruša Rupnik ter Kaja in Katja Prelovšek, ki sta predstavnici generacije 2005. Ekipa Karmen Ulbin ima zdaj devet točk naskoka pred Primorjem.


ŽNK RADOMLJE DU15 - ŽNK OLIMPIJA T.B. DU15 7:2 (3:2)

Strelke: Alicija Brinovec (10', 21'), Tajda Mujezinović (26'), Lia Jasenc (31'/AG), Neža Žagar (32', 52'), Ana Marija Kršljin Stojič (39'); Stela Babič (9', 22').

ŽNK Radomlje: Maruša Rupnik, Lara Volavšek, Kaja Prelovšek, Taia Doles, Neža Žagar, Špela Gerbec, Katja Prelovšek, Ana Marija Kršljin Stojič, Alicija Brinovec, Aneli Kutin Prešeren, Taja Jakopič, Ayla Skenderović, Ana Kočevar, Tajda Mujezinović. Trenerka: Karmen Ulbin.

ŽNK Olimpija T.B.: Neža Smuk, Eva Markovič, Lia Jasenc, Neja Selan, Stela Babič, Tanja Vukman, Maša Šegatin, Žana Bernik, Nejla Kajtazović, Mija Perpar, Maja Miljuš. Trenerka: Katarina Jagarinec.


Na vrhu ostajajo tudi Radomljanke, ki nastopajo v selekciji DU15. Rumena četa je v nedeljskem popoldnevu gostila zadnjeuvrščeno Olimpijo in jo premagala z izidom 7:2. Ljubljančanke so v deveti minuti povedle z golom Stele Babič, a so gostiteljice z goloma Alicije Brinovec preobrnili izid v svojo korist. V 22. minuti, le nekaj sekund po domačem vodstvu, je znova izenačila Stela Babič, za prednost ob odmoru pa je z lepim udarcem poskrbela Tajda Mujezinović.


Rumenosrčne so v nadaljevanju tekme le še potrdile nove točke. Po avtogolu Lie Jasenc se se je prvih dveh zadetkov v dresu ŽNK Radomlje veselila debitantka Neža Žagar, ki ji želimo čimprejšnje okrevanje po poškodbi. V 39. minuti je bila 15. to sezono uspešna druga strelka lige Ana Marija Kršljin Stojić.


ŽNK RADOMLJE DU13 - PRIMORJE AJDOVŠČINA DU13/ŽNK KRIM DU13/ŽNK CERKLJE DU13/DEKANI OBALA DU13/

ŽNK Radomlje: Maša Erjavec, Aneli Kutin Prešeren, Špela Ana Bremšak, Kelin Gerželj, Lana Brugger, Ana Kočevar, Tajda Mujezinović, Nia Kutin Prešeren. Trener: Katarina Gadnik.


V soboto so v nogometno pomlad zakorakale tudi nogometašice selekcije DU13, ki so se pod taktirko Katarine Gadnik predstavile na domačem igrišču. Mlada dekleta so se odlično odrezala v hladnem vremenu, ki ga je za nameček podkrepil še močan sneg.


Ekipa s tremi zmagami ostaja tik pod vrhom lestvice, tri točke za vodilnim Krimom, trenerka pa je ob tem izpostavila tudi izredno pridnost svojih varovank. Dobro delo na treningih je poplačano tudi z igro in rezultati.

FOTO: ŽNK Radomlje




82 views0 comments
bottom of page