top of page

UVODOMA PROTI TRBOVELJČANKAM

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 z nedeljsko tekmo na domači zelenici vstopa v zaključni del letošnje sezone. Pred zasedbo trenerke Karmen Ulbin je šest tekem lige za prvaka, prve nasprotnice bodo Trboveljčanke.

Radomljanke so redni del sezone zaključile brez oddane točke, kar velja tudi za Radlje. Korošice so v ligo za prvaka prenesle 12 točk, z enako zalogo pa v končnico prvenstva vstopajo tudi rumene, ki so v rednem delu prvenstva dobile oba dvoboja s Cerkljankami in Ajdovkami.


»Res je, v rednem delu sezone nismo oddale niti ene točke, vendar smo za to garale ter na treningih in tekmah vedno dajale vse od sebe, saj smo želele priti do najboljših rezultatov,« se je na redni del sezone ozrla Ayla Skenderović, ki se s soigralkami veseli zadnjih šestih preizkušenj.


Po šestih krogih lige za prvaka - Radomljanke se bodo s tremi najbolje uvrščenimi ekipami vzhodne skupine pomerile na domačem in gostujočem terenu - bodo znane nove državne prvakinje: »Drži, v končnici sezone bomo igrali proti trem ekipam, ki so res močne. Cilj je, da premagamo vsako ekipo, saj verjamem, da si vsaka od soigralk želi postati državna prvakinja v ligi DU15.«


Ayla in soigralke se bodo ob že omenjenih Radeljčankah in Trboveljčankah v ligi za prvaka pomerile še s Sobočankami. Kaj bo potrebno v prihodnjih tednih dvigniti še na višjo raven? »V naši ekipi gre vse dobro. Za to, da v letošnji sezoni izpolnimo želene cilje, bo potrebne še več komunikacije in spodbujanja, igrati pa bo potrebno z največjo mero želje,« odgovarja mlada Lukovčanka.


Rumenosrčne po uspehu v prejšnji sezoni branijo lovoriko: »Lanskoletne izkušnje nam lahko zagotovo koristijo, če bomo želele naslov državnih prvakinj osvojiti še drugo leto zapored. Z ekipami, ki nas čakajo v nadaljevanju sezone, smo se marca že pomerile na turnirju Medex Cup in tako malce že vemo, kako igrajo.«


V končnico letošnje sezone se podaja bogatejša za novo izkušnjo. Pred dnevi je prvič zaigrala v kadetskem prvenstvu. »To, da sem zaigrala za kadetsko selekcijo ŽNK Radomlje Medex, mi pomeni veliko, saj sem igrala z dekleti, ki so mi vzor. V zaključku letošnje sezone pričakujem, da bom v kadetsko ekipo prenesla čim več znanja in se tam tudi kaj novega naučila,« je še dejala Ayla.


Nedeljski dvoboj uvodnega kroga lige za prvaka DU15 se bo pričel ob 19:30, ekipi pa se bosta znova srečali že v sredo, takrat v Trbovljah.

FOTO: Tomaž Strgar


77 views0 comments
bottom of page