top of page

V AJDOVŠČINI NA ŠESTEM MESTU, KONEC TEDNA ŠE V CRIKVENICO

V soboto se je s finalnim turnirjem v Ajdovščini zaključilo državno prvenstvo za deklice do 13 let. Radomljanke, ki se konec tedna odpravljajo v Crikvenico, so v pomlajeni zasedbi osvojile šesto mesto.

Mlada rumena četa si je nastop na finalnem turnirju v Ajdovščini zagotovili s tretjim mestom v zahodni skupini državnega prvenstva, do tekme za peto mesto pa je prišla brez boja, saj se ekipa ŽNK Posavje ni udeležila turnirja na Primorskem. Dvoboj z ŽNK Cerklje se je po golu Zale Zrim podaljšal v izvajanje kazenskih udarcev, po katerih so se petega mesta veselile Gorenjke.


V prestolnici burje so zaigrale Maša Erjavec, Aneli in Nia Kutin Prešeren, Špela Ana Bremšak, Lana Tatarovac, Zala Zrim ter Reza Pišek. V letošnji sezoni so rumeni dres oblekle še Nuša Segedin, Maruša Magdič Potočnik, Lea Križnar, Lana Brugger, Naja Premk, Kelin Gerželj, Bela Manfreda, Ana Kočevar in Tajda Mujezinović, ki je bila z 21 goli prva strelka ekipe. Dekleta so novo znanje na treningih osvajale pod taktirko Tije Vrhovnik, Katarine Gadnik in Ajde Kličić.


»Celotna sezona je bila iz naše strani zelo zanimiva in razgibana. Vsaka tekma je bila zahtevna, prav vsaka na svoj način, vendar nam je prav to pomagalo, da so dekleta skozi sezono rasla tako individualno kot tudi ekipno, konec koncev pa sva s Tijo napredovali tudi kot trenerki,« ob koncu sezone 2021/22 pravi Katarina Gadnik.


Trenerka selekcije do 13 let je pohvalila celotno ekipo za delo na treningih in trud na tekmah: »Če potegnemo črto čez sezono, smo lahko zelo zadovoljni, kako je potekala. Na koncu imamo malce grenkega priokusa, saj bi se marsikatera tekma z nekaj sreče in poguma obrnila drugače. Nam je pa ravno to prineslo nove izkušnje, ki nam bodo prišle prav v nadaljnjem delu. Vsako dekle si zasluži čestitke in pohvale za letošnjo sezono, za vse pretrenirane minute in odgarane tekme, na katerih je vsaka dala svoj maksimum.«


Tekmovalne obveznosti sicer še niso povsem pri koncu, Radomljanke v petek odhajajo na Hrvaško. »Do konca sezone nas čaka še nastop na mednarodnem turnirju v Crikvenici, ki predstavlja nekakšno nagrado za celotno sezono. Vsi se ga že neizmerno veselimo,« še pove Katarina.


Ženski nogometni klub Radomlje bo na turnirju Crikvenica Cup zaigral z dvema ekipama.

FOTO: Katarina Gadnik in Tomaž Strgar




57 views0 comments
bottom of page