top of page

V FAZANERIJI ZA POKALNI FINALE

Ni časa za predah, igralke članske ekipe ŽNK Radomlje Medex so zakorakale v teden, ki bo postregel z dvema pomembnima preizkušnja. Sreda prinaša gostovanje v soboški Fazaneriji in spopad za finale pokalnega tekmovanja.

Časa za nabiranje moči po nedeljski tekmi z Olimpijo in pripravo na pokalno srečanje z Muro ni bilo veliko, za nameček pa je za večino rumenosrčnih deklet še naporen spored reprezentančnih preizkušenj. Oster ritem tekem terja svoj davek, a dvoboj v Murski Soboti prinaša pokalni finale, ki bo 6. maja v knežjem mestu. Nastop na igrišču Stadiona Z'Dežele ponuja dodatno mero motivacije.


»V ponedeljek bomo opravili kratko analizo nedeljskega dvoboja, v torek sledi še taktični trening, v sredo pa bo za nas tekma sezone. Treba bo iti na glavo, s polno energije, odločnosti in samozavesti. Igrali bomo na zmago, na dekletih pa je, da se 'zakurijo' za ta obračun, dihajo ena za drugo in vsaka da svoj maksimum. Samo na takšen način lahko uspešno tekmujemo,« je po spopadu z Olimpijo dejal trener Aljaž Gornik.


V ekipo se vrača Jona Javorič, ki je tekmo z Ljubljančankami izpustila zaradi rdečega kartona. Priložnost na nedeljskem srečanju sta dobro izkoristili debitantki v enajsterici članske ekipe, Ula Omerzu in Nika Bazjak. »Pričakujemo napeto in težko tekmo, ki bo kondicijsko zelo zahtevna. Upamo na zmago, verjamemo, da se bomo prebile v finale,« poudarja šestnajstletnica.


Mlada osrednja branilka, po stažu še kadetinja, poudarja, da ekipa po prejetem zadetku ne sme skloniti glav: »Po prvem golu pogosto pademo, kar je naša napaka. Takrat se moramo dvigniti. Res je, na tekmi z Olimpijo je prvi zadetek padel po sodniški napaki, vendar se moramo v takem primeru še bolj dvigniti, ko vemo, da gre za takšno napako. Zdaj pa po golu pademo in to nam potem zmanjka.«


Sredin spopad za pokalni finale se bo pričel ob 16:30. Iz tabora črno-belih so sporočili, da bo potrebno za vstopnico odšteti pet evrov, neposredni prenos srečanja pa si bo moč ogledati na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.


Vabimo vas, da rumenosrčne pri lovu na pokalni finale podprete na prekmurski ravnici.

FOTO: Zdravko Turk


14 views0 comments
bottom of page