top of page

V NEDELJO NA OSREDNJEM IGRIŠČU IN PRED KAMERAMI PLANET TV

Reprezentančni premor je pri koncu, Ženska nogometna liga Triglav Zdravje se bo konec tedna nadaljevala s tekmami sedmega kroga. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo na osrednjem igrišču Športnega parka Radomlje udarila z Olimpijo.

Dvoboj Radomljank in Ljubljančank si bo moč ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na Planet 2, televizijske kamere pa bodo po spletnih prenosih tekem po nekaj letih znova prisotne na domači tekmi rumenosrčnih.


Trener Aljaž Gornik je v tem tednu pozdravil tudi povratnice po reprezentančnih obveznostih. Živa Galjot se je znova dokazovala na pripravah članske izbrane vrste, ki jih je morala zaradi bolezni izpustila Sara Gradišek. Mladinska selekcija Slovenije je na Slovaškem obstala v ligi A kvalifikacij za evropsko prvenstvo, državne barve pa so zastopale Ana Gerjolj, Tajda Hlebec, Margit Kosirnik in Laura Šenk, ki je pred dvobojem z Olimpijo spregovorila za klubsko spletno stran.


Ljubljančanka v vrstah rumenih poudarja, da bo vsaka posameznica dala vse od sebe: »Tekme proti Olimpiji so vedno velik izziv. Mislim, da smo proti takim nasprotnicam še bolj zagnane kot ponavadi in želimo iztržiti čim več. Treba bo delati v obrambi in dobro izkoriščati ponujene priložnosti v napadu. Verjamem, da bomo šle v tekmo zbrane in s skupnim ciljem na zmago. Vem, da se bo vsaka igralka maksimalno potrudila, da ta cilj dosežemo.«


Kot že zapisano, bo srečanje v televizijskem prenosu odigrano na osrednjem travnatem igrišču Športnega parka Radomlje. »Seveda bo to dodatna motivacija, saj se bomo skušale čim bolj izkazati na domačem igrišču in pred televizijskimi kamerami. Mislim, da je to prava smer v večjo promocijo ženskega nogometa v Sloveniji, igralke pa smo hvaležne, da nas lahko na tekmah spremlja in podpira še več navijačev,« sporoča Laura.


Mlada zasedba Radomljank po šestih tekmah državnega prvenstva beleži štiri zmage in dva poraza, rumene pa so se prebile tudi v polfinale pokalnega tekmovanja. »Trenutno se še uigravamo, res je, da je ekipa nekoliko spremenjena in zelo mlada. To ima svoje prednosti in slabosti. Mislim, da smo se na dosedanjih tekmah maksimalno potrudile, kar pa na tekmah z Ljubljano in Pomurjem očitno ni bilo dovolj za zmago. Pozabile bomo preteklost in se bolj osredotočile na prihajajoče tekme,« osemnajstletnica pravi v slogu izkušenih igralk.


Vezistka se je Radomljam pridružila v začetku letošnjega leta, v aktualni sezoni pa je po novih kadrovskih spremembah prevzela še nekaj več odgovornosti: »Zaenkrat sem zadovoljna, vem pa, da lahko pokažem še več. Nekako sem se privadila na nov položaj in poskušam opravljati kakor dobro se da. Z ekipo se dobro ujamemo v igri in mislim, da bo s časom še bolje.«


Med tednom se je z reprezentančnimi soigralkami veselila obstanka v ligi A kvalifikacij za evropsko prvenstvo, je to dalo še kaj dodatnega motiva? »Z ekipo smo se zelo trudile, na začetku je bilo težko, kar smo do zadnje tekme tudi popravile in si z zmago zagotovile obstanek v ligi A tudi v naslednjem letu. Občutki so dobri, treba jih je samo ohranjati. To je gotovo dodatna motivacija, saj smo pokazale velik napredek od prejšnjega leta in upam, da bo tako tudi v prihodnje,« še meni Laura Šenk.


Laura in soigralke vas v nedeljo vabijo, da jih podprete v Športnem parku Radomlje. Obračun z Olimpijo se bo pričel ob 15:30.

FOTO: Tomaž Strgar


99 views0 comments

Comments


bottom of page