top of page

V NEDELJO PROTI VODILNI EKIPI ŽNL TRIGLAV ZDRAVJE

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo na zadnji domači tekmi rednega dela Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerila z vodilno ekipo prvenstva ŽNK Mura Nona.

Nedeljski obračun se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 15:30, tekmo pa si bo moč ogledati tudi v spletnem prenosu Nogometne zveze Slovenije. Mlada rumenosrčna zasedba v dvoboj z aktualnimi državnimi prvakinjami vstopa brez rezultatskega pritiska, a z jasno željo, da se tudi tokrat karseda najbolje zoperstavi favoriziranim in precej izkušenejšim nasprotnicam.

»Čaka nas zelo težka in naporna tekma proti trenutno najvišje uvrščeni ekipi lige. Biti bomo morale odločne v fazi obrambe, v napadu pa najbolje izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Najbolj pomembno bo, da bomo ostale zbrane in verjele vase vse do zadnjega sodniškega žvižga,« je dvoboj s črno-belimi napovedala Špela Gerbec.

Radomljanke so z dvema spomladanskima zmagama potrdile vmesni cilj letošnje sezone, to je uvrstitev v skupino za prvaka. Špela se veseli zahtevnih obračunov v zaključku prvenstva: »Uvrstile smo se med prve štiri ekipe v ligi. Vsekakor to ni bilo lahko, je pa nagrada za vse dobro oddelane treninge in tekme. Vse tri ekipe, s katerimi se bomo pomerile, so kakovostne, menim pa, da lahko povzročimo težave prav vsaki od njih. Težjih tekem se zelo veselim in komaj čakam, da dobim nove izkušnje.«

Šestnajstletna napadalka je v krstni članski sezoni dosegla pet zadetkov, s tem pa se uvršča na drugo mesto klubske lestvice strelk. Po zimskem premoru je v polno merila na obeh tekmah nadaljevanja sezone, strelsko serijo pa je podaljšala tudi v dresu Slovenije. Na kvalifikacijskem turnirju v Bolgariji je zatresla mrežo Moldavije in Azerbajdžana. »Zadetki mi pomenijo zelo veliko in mi prav gotovo dvignejo samozavest. Potrudila se bom, da bom ta niz nadaljevala že na naslednji tekmi,« si želi Špela.

Ob Špeli je kadetsko reprezentanco v Bolgariji sestavljalo še šest Radomljank, Žana Galjot, Brina Omejec Židan, Ula Osolnik, Ajda Zajc in Neža Žagar, medtem ko je bila Katarina Gadnik del trenerskega štaba. »Kljub težkim razmeram, v katerih smo bile v Bolgariji, smo vse tekme odigrale korektno, igro smo z vsako tekmo še izboljševale. Na zadnji tekmi je bilo več dejavnikov, ki so vplivali na to, da nismo dobile dvoboja, ampak je ostalo pri neodločenem rezultatu. Kljub temu pa sem ponosna na celotno ekipo, od soigralk do vodstva,« Špela Gerbec pravi o kvalifikacijah.

Časa za počitek po treh reprezentančnih tekmah ni bilo veliko, že v nedeljo pa sledi nova zahtevna preizkušnja. Vabljeni, da Radomljanke podprete z obiskom tekme. Vstopnine ni!

FOTO: Aljoša Cankar & TSM Production


71 views0 comments
bottom of page