top of page

V NEDELJO PRVI TEST ZRELOSTI

Članska selekcija ŽNK Radomlje Medex je v novo sezono Ženske nogometne lige Triglav Zdravje vstopila s tremi zmagami, mlada ekipa pa bo uspešen uvod v prvenstvo potrjevala na nedeljski tekmi z ŽNK Ljubljana.

Rumenosrčna zasedba po treh krogih zaseda vrh ligaške razpredelnice, radomeljska mreža pa je po tekmah s Ptujčankami, Cerkljankami in Ajdovkami še nedotaknjena. Ekipo trenerja Aljaža Gornika prva preizkušnja zrelosti čaka v nedeljo, ko se bodo Radomljanke prvič to sezono pomerile z nasprotnicami, ki glede na napovedi in kakovost spadajo v zgornjo polovico lestvice.


Ljubljančanke so bile v minuli sezoni glavne konkurentke Radomljank za tretje mesto, ki je na koncu pripadlo rumeni četi. Le-ta je v letošnjo sezono vstopila z izjemno mlado ekipo, a s še večjo mero motiva, da se dokaže. To potrjujejo tudi besede Tinkare Testen: »Ne oziramo se na to, kako mlada ekipa smo. Vemo, da znamo igrati tudi proti boljšim ekipam. Verjamem, da bomo tudi v nedeljo proti Ljubljani dokazale, da je moč s tako mlado ekipo doseči vse.«


Mengšanka, ki je tako kot Lea Dolinar, Katjuša Kern, Tija Podbevšek, Naja Poje Mihelič in Nuša Vidrih še kadetinja, je v tem tednu že odigrala dve tekmi. Reprezentanca Slovenije do 17 let je dvakrat premagala Madžarsko. »Tako meni kot ekipi te zmage pomenijo zelo veliko. Vidi se, da smo zelo dobra generacija in se tako zunaj kot tudi na igrišču zelo dobro ujamemo. To nam daje dodatno motivacijo za kvalifikacije,« po dveh zmagah pravi mlada branilka.


Šestnajstletnica je lahko zadovoljna tudi z odprtjem klubske sezone, saj Radomljanke še niso oddale točke. Kaj pa pravi pred vstopom v serijo zahtevnejših preizkušenj? »Seveda nam zmage dajejo samozavest za naslednje tekme v prvenstvu, vendar težjih tekem ne smemo vzeti tako, kot do sedaj. Vemo, da bo težje, bolj naporno, ampak bomo dokazale, da zmoremo,« poudarja najstnica.


Domačinka iz sosednje občine se zaveda, da lahko mlada ekipa prikaže še boljše predstave kot v uvodu prvenstva. »Imamo veliko rezerve na vseh položajih, to bomo izkoristile ter dokazale v nedeljo in na vseh naslednjih tekmah,« je optimistična nekdanja igralka Krima.


Tinkara vas s soigralkami vabi, da jih v nedeljo podprete v Športnem parku Radomlje. »Verjamem, da bo nedeljska tekma izredno zanimiva in napeta, zato je nikar ne zamudite,« vabi mlada članica rumenosrčnih.


Derbi četrtega kroga ŽNL Triglav Zdravje se bo pričel ob 16:30, potek dvoboja pa bo nadziral glavni sodnik Jure Andrejka.

FOTO: Tomaž Strgar


109 views0 comments
bottom of page