top of page

V PRESTOLNICI BURJE DO POKALNEGA POLFINALA

Rumenosrčna zasedba bo spomladi lovila tretji nastop v pokalnem finalu. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v Ajdovščini prevladovala vseh 90 minut in se zasluženo prebila v polfinale Ženskega pokala Pivovarna Union.

Radomljanke so v prestolnici burje hitro povedle z golom Laure Šenk, ki je v tretji minuti z vrha kazenskega prostora zadela v spodnji desni kot Monike Stjepanović. Ajdovke so odgovorile s hitrim izenačenjem v četrti minuti, ko je rumeni obrambi pobegnila Lara Ferjančič. To je bila tudi edina nevarnejša akcija Primork v prvem polčasu, ki pa so bile izjemno disciplinirane v fazi branjenja. Kljub temu je Tajda Hlebec v 13. minuti, po lepi izmenjavi podaj z Leo Dolinar, zadela za novo vodstvo Radomljank, to pa je bil tudi izid prvega polčasa.


Četa trenerja Aljaža Gornika si je v drugi polovici prvega polčasa pripravila še nekaj obetavnih priložnosti. Lea Dolinar je v 23. minuti zaposlila Najo Poje Mihelič, ki pa je nastreljala domačo vratarko, le nekaj sekund kasneje pa je z razdalje poskušala še Dolinarjeva. Naja Poje Mihelič je v 29. in 32. minuti dvakrat poskušala z glavo, obakrat po podaji Ane Gerjolj. V 34. minuti je domačinke prvič rešil okvir gola, Laura Šenk je po odvzeti žogi streljala v levo vratnico. Štiri minute zatem je od daleč zapretila Lea Dolinar, a je bila na mestu Monika Stjepanović. Zadnja priložnost prvega polčasa je pripadla Tinkari Testen, ki pa je po prefinjenem udarcu z 20 metrov zadela prečnik.


Tudi v nadaljevanju tekme se razmerja moči niso pretirano spremenila. Monika Stjepanović je ukrotila poskusa Ane Gerjolj in Sare Gradišek, ki je streljala iz obrata, Laura Šenk pa je po podaji z leve zgrešila ajdovska vrata. V 57. minuti je bila Naja Poje Mihelič prehitra za Julijo Poplašen, a je soočenje s hitro napadalko rumenih dobila Monika Stjeanović. Čuvajka domače mreže je bila na mestu tudi nekaj sekund zatem, ko je bila po preigravanju v kazenskem prostoru nevarna Lea Dolinar.


Radomeljska ofenziva se je nadaljevala, Tajda Hlebec je že v 58. minuti zapravila novo obetavno situacijo, minuto kasneje pa je Laura Šenk nastreljala domačo vratarko. Ana Gerjolj je po kotu Laure Šenk zgrešila domača vrata, dekleta v rumenem pa so se znova veselila v 67. minuti. Monika Stjepanović je odbila udarec Lee Dolinar, na pravem mestu pa se je znašla Margit Kosirnik, ki se je razveselila članskega prvenca.


Napredovanje v polfinale je bilo dokončno potrjeno v 77. minuti, ko je podajo Laure Šenk izkoristila Naja Poje Mihelič in po dvoboju iz oči v oči zadela v spodnji levi kot Monike Stjepanović. Lea Dolinar je v končnici tekme še enkrat zapretila z razdalje, Ajdovke pa so v sodniškem dodatku zadele še drugič. Marija Capuder je po sporno dosojenem prekršku sijajno izvedla prosti strel z dobrih 23 metrov in premagala nemočno Nušo Vidrih. Po drugem golu Primork sta vrata rdeče-črnih skušali ogroziti še Laura Šenk in Tinkara Testen, a sta bili premalo natančni z zaključnim udarcem.


»Cilj je izpolnjen, uvrstili smo se v polfinale pokalnega tekmovanja, zato smo zadovoljni. Celotno tekmo smo prevladovali v igri, zato ni bilo vprašanja, kdo bodo končne zmagovalke. Skozi celotno tekmo smo prevladovali v igri, diktirali smo tempo in imeli več priložnosti. Smo pa bili površni in 'zeleni' v članskem nogometu, saj svojih priložnosti nismo izkoriščali, na drugi strani pa smo dopustili, da je nasprotna ekipa iz dveh udarcev dosegla dva gola. Smo zadovoljni, ker gre zadeva v pravo smer, se bodo pa morala mlada dekleta navaditi na članski nogomet. Nič ni samoumevno, potrebno je narediti vse za to, da se doseže gol in se ga ne dobi,« je po pokalnem napredovanju dejal Aljaž Gornik.


V nedeljo, ob 11. uri, se bo članska ekipa ŽNK Radomlje Medex prvič predstavila še na domači zelenici, dvoboj z ŽNK Cerklje bo prenašala tudi Nogometna zveza Slovenije.


PRIMORJE GAIA NATURELLE - ŽNK RADOMLJE MEDEX 2:4 (1:2)

Strelke: Lara Ferjančič (4'), Marija Capuder (91'); Laura Šenk (3'), Tajda Hlebec (13'), Margit Kosirnik (67'), Naja Poje Mihelič (77').

Primorje Gaia Naturelle: Monika Stjepanović (87' Alenka Bric), Sara Ušaj, Gaja Bizjak, Ana Bucik, Marija Capuder, Julija Poplašen, Maruša Jerkič (65' Lia Bajec), Vita Dodič, Špela Bremec, Zoja Fras (81' Dorina Kiralj), Lara Ferjančič. Trener: Jan Polanc.

ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Margit Kosirnik, Laura Šenk, Tinkara Testen, Sara Gradišek (78' Maša Osojnik), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (71' Katjuša Kern), Naja Poje Mihelič, Tisa Podkrajšek (80' Lori Škulj), Lea Dolinar. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje


123 views0 comments
bottom of page