top of page

V PRESTOLNICI PODLEGLE PRITISKU

Zadnje gostovanje v jesenskem delu sezone se ni razpletlo po željah članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Mlada zasedba je v dvoboju z ŽNK Ljubljana podlegla pritisku rezultata in je po preobratu gostiteljic ostala brez točk.

Že uvodne minute zanimivega obračuna so postregle z veliko dogajanja. Maja Zajc je v tretji minuti zaustavila strel Mirjam Kastelec, Eva Vamberger pa je po protinapadu Radomelj ukrotila udarec Laure Šenk. Domača vratarka je bila na mestu tudi v osmi minuti, ko je po prostem strelu Laure Šenk z glavo poskušala Tinkara Testen.


V 15. minuti so se Radomljanke veselili prednosti. Laura Šenk je s podajo v prostor zaposlila Najo Poje Mihelič, ki je z leve strani kazenskega prostora zadela v oddaljenejši kot domačega gola. Sledil je hiter preobrat domačink. Že v naslednjem napadu so Ljubljančanke izkoristile pasivnost v fazi branjenja, po obrambi Maje Zajc pa je odbitek v mrežo pospravila Pamela Begić. V 20. minuti popoln preobrat, napako v zadnji vrsti rumenih je kaznovala Nina Šmid.


Ljubljančanke so udarno vstopile tudi v drugi polčas. Maja Zajc je v uvodni minuti odbila strel Mirjam Kastelec, odbita žoga pa se je znašla pri Niki Koprivnikar, ki jo je pospravila v mrežo. Na drugi strani Eva Vamberger ni imela pretiranih težav s prostima streloma Lee Dolinar in Laure Šenk, Ljubljančanke pa so se povsem sprostile in dosegle še štiri zadetke.


V 68. minuti je Pamela Begić s 14 metrov zadela še drugič na tekmi, štiri minute kasneje je iz obrata natančno merila Mirjam Kastelec, v 79. minuti pa je nov odbitek izkoristila Nina Šmid in se ravno tako podpisala pod drugi zadetek na tekmi. V 83. minuti je Maja Zajc preprečila novo veseljem Mirjam Kastelec, saj je prosti strel s parado preusmerila mimo desne vratnice, po kotu pa se je v gneči pred golom najbolje znašla Lucija Grad.


»Ta poraz ne bo dal črne pike temu, kar smo naredili do sedaj. Odigrali smo odličen jesenski del sezone, tokrat pa žal ni bil naš dan. Najmlajše so si naložile preveč pritiska, s katerim se še niso sposobne nositi, vendar je tudi to del razvoja. V klubu bomo poskrbeli, da se tudi boljše psihološko pripravimo na tekme, na katerih je rezultat večjega pomena,« je po porazu v prestolnici dejal trener Aljaž Gornik.


ŽNK LJUBLJANA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 7:1 (2:1)

Strelke: Pamela Begić (17', 68'), Nina Šmid (20', 79'), Nika Koprivnikar (46'), Mirjam Kastelec (72'), Lucija Grad (83'); Naja Poje Mihelič (15').

ŽNK Ljubljana: Eva Vamberger, Jana Intihar (75' Ela Andlovic), Lucija Grad, Nika Koprivnikar (57' Monika Kastelec), Nina Šmid (87' Urška Kepa), Katja Turk (79' Tija Zakrajšek), Pamela Begić, Tjaša Tibaut (87' Maša Kavčič), Nika Pintarič, Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trenerka: Urška Žganec.

ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Margit Kosirnik (75' Lori Škulj), Maša Osojnik (83' Ajda Kličić), Laura Šenk, Tinkara Testen (49' Katjuša Kern), Sara Gradišek, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Naja Poje Mihelič, Gala Dasović Ravnik (83' Ula Omerzu), Lea Dolinar (83' Nika Bazjak). Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje


24 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page