top of page

V SOBOTO ZA PRIKLJUČEK S TRETJIM MESTOM

Za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex je serija dvobojev z Muro in Olimpijo, v soboto pa bo prvič v drugem delu sezone nasproti stala še ŽNK Ljubljana. Rumenosrčne, ki so pred dnevi prejele ligaško in evropsko licenco za sezono 2023/24, bi z zmago ujele priključek s tretjim mestom.

ŽNK Ljubljana bo maja dvakrat stala nasproti rumenih, ki se v zaostalo tekmo 17. kroga ŽNL Triglav Zdravje podajajo s petimi točkami zaostanka za tretjo ekipo prvenstva. Ljubljančanke so si prednost priigrale z zmagama na obeh jesenskih tekmah, Radomljanke pa so obakrat ostale dolžnice, saj niso prikazale vsega, kar znajo. Rumenosrčne so zdaj odločene, da popravijo vtis, v Šiški pa želijo nadaljevati z igro, ki so jo to pomlad kazale že na tekmah z Muro in Olimpijo.


Ekipa ŽNK Radomlje Medex se v dvoboj z Ljubljančankami podaja po tretji aprilski tekmi s Sobočankami. »Mura je bila v zadnjem obdobju naš redni tekmec. Kljub temu, da s teh tekem še nismo vzele točke, se vedno bolj enakovredno kosamo z njimi. Manjka nam le še nekaj več zbranosti in odločnosti v določenih situacijah, zagotovo pa se pozna razlika v izkušenosti obeh ekip. Vemo in verjamemo, da se da in zato tudi še naprej delamo v tej smeri,« je po četrti pomladanski tekmi z Muro dejala Ana Gerjolj.


Dolgoletna članica Radomelj je nedeljsko tekmo v Fazaneriji pričela na položaju vezistke: »To, da sem po dolgem času igrala na sredini igrišča, sem sprejela kot izziv. V preteklosti sem v zvezni vrsti preigrala že veliko, kar mi je zelo pripomoglo tudi na tej tekmi. Vsaka tekma od prej je bila po svoje v pomoč, da sem se bolje znašla.«


Radomljanke na šestih spomladanskih tekmah z Muro in Olimpijo niso osvojile točk, čeprav so se vselej dobro upirale nasprotnicam. Serija zahtevnih preizkušenj predstavlja možnost za napredovanja, kakšno pa je po nizu težkih srečanj vzdušje v ekipi? »Na vsaki tekmi je naš cilj zmagovati. Pokazale smo, kako težak nasprotnik smo in da lahko konkurenčno tekmujemo tudi z Muro in Olimpijo. Še vedno nam na koncu malo zmanjka, kar nadgrajujemo z ohranjanjem dobrega vzdušja in visoke delovne vneme na treningih. Ostajamo pozitivne in dajemo vse, kar je v naši moči, da se v prihodnje končni rezultat obrne v našo korist,« je optimistična mladinska reprezentantka.


Zasedba trenerja Aljaža Gornika bi z zmago še lahko ujele tretje mesto. Je to nekaj, kar ob prvih točkah v nadaljevanju sezone predstavlja dodaten motiv? »Zagotovo nam to dviguje motivacijo in nam daje dodaten zagon. Imamo veliko željo po novih točkah in se maksimalno trudimo, da bomo v soboto dosegle vse tri in tako ujele priključek s tretjim mestom,« poudarja osemnajstletnica.


Dvoboj Ljubljana in Radomelj bo poseben tudi zaradi dvojnega dvoboja sestričen. Nasproti si bosta stali Mirjam Kastelec in Monika Kastelec, prvič pa tudi Zala Petrič in Jona Javorič. Sorodstveni vezi bodo na zelenici pozabljene, Ana pa je razkrila še recept za uspeh na sobotni preizkušnji: »Na tokratni tekmi ne bomo podcenjevale nobenih situacij, kot ekipa bomo delovale usklajeno in pokazale vse, kar znamo, ter s tem maksimizirale našo možnost za zmago. Igrale bomo z enako mentaliteto kot do zdaj, kar je osnovni recept za uspeh in zmago.«


Obračun v Športnem parku Šiška, na igrišču z umetno travnato podlago, se bo pričel ob 17. uri. Neposrednega prenosa ne bo, zato vas vabimo, da rumene podprete z obiskom tekme.


FOTO: Tomaž Strgar


70 views0 comments
bottom of page