top of page

V ZAHTEVNIH RAZMERAH DO VISOKE ZMAGE

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je na Kodeljevem razveselila povratka v zmagovalne tirnice. Ekipa Aljaža Gornika se je odlično znašla v zahtevnih razmerah in vknjižila visoko zmago.

Radomljanke so srečanje s Krimom odigrale v nekoliko oslabljeni zasedbi, zato se je nekaj deklet preizkusilo v novi vlogi. Tako je tudi Tinkara Testen zaigrala bližje golu nasprotnic, že v četrti minuti pa je izkoristila odličen predložek Lee Dolinar in rumene popeljala v vodstvo. Po še eni podaji Lee Dolinar se je v priložnosti znašla Lori Škulj, v 12. minuti pa je predložek Ane Gerjolj v podvojitev prednosti pretvorila Nina McQuarrie.


Lea Dolinar je v 20. minuti izsilila prekršek za prvo najstrožjo kazen, ki jo je izkoristila Sara Gradišek, po nekaj nenatančnih poskusih pa je bila Nina McQuarrie po podaji Sare Gradišek nagrajena za nepopustljivost. Ljubljanska mreža se je petič tresla v 39. minuti, ko se je Nina McQuarrie po podaji Maše Osojnik veselila t.i. hat-tricka, izid polčasa pa je tik pred odmorom postavila Lea Dolinar.


V drugem polčasu, ko se je znova okrepil dež, so razmere za igro postale še zahtevnejše, a so se Radomljanke dobro znašle tudi v lužah. Prvi poskusi sicer niso bili dovolj natančni, je pa v 55. minuti znova zadela Nina McQuarrie, tokrat z lob udarcem po samostojnem prodoru Maše Osojnik. Isti igralki sta kombinirali tudi tri minute zatem, ko je Nina McQuarrie zadela za vodstvo z 0:8.


V 64. minuti se je osebnega mejnika veselila Ula Omerzu, saj je kadetinja po strelu z leve strani kazenskega prostora dosegla prvi zadetek v članski konkurenci. V 66. minuti je bil prav nad njo storjen prekršek za enajstmetrovko, z bele točke pa je bila uspešna Maša Osojnik. V 69. minuti, po kotu Lee Dolinar, je bil z glavo iz drugega poskusa uspešna Sara Gradišek.


Po nekaj obrambah Katarine Rogelj so Radomljanke v 74. minuti prišle še do tretjega kazenskega strela. Krimovke so s prekrškom zaustavile Tiso Podkrajšek, soočenje z domačo vratarko pa je dobila Lea Dolinar. V 78. minuti je šestič na tekmi zabila Nina McQuarrie, tokrat po podaji Ule Omerzu, le minuto kasneje pa je šestkratna strelka zaposlila Mašo Osojnik, ki je z vrha kazenskega prostora zadela za 0:14. Dvojec je znova udaril v 86. minuti, ko je Maša Osojnik izkoristila drugi poskus, za končnih 0:16 pa je po novi asistenci Ule Omerzu zadela Sara Gradišek.


»Zmag nikoli ne vpisujemo vnaprej! V tekmo vedno vstopimo z miselnostjo, da si je potrebno vse zaslužiti, priboriti in priigrati. Tako je bilo tudi danes, ko smo se morali soočati z zahtevnimi razmerami. V prvem polčasu so bile še nekoliko bolj prijazne do nas, v nadaljevanju tekme pa je bilo na igrišču že veliko luž. Temu se je bilo potrebno prilagoditi. Na koncu smo zadovoljni, uspeli smo doseči veliko golov, nobenega nismo dobili. V prvem polčasu smo za odtenek preveč komplicirali, v nadaljevanju tekme pa smo zadeve poenostavili in nam je igra stekla. Smo zadovoljni, saj so dekleta igrala ekipno in kombinatorno, znova smo imeli veliko strelk in podajalk, zato lahko ekipo zgolj pohvalim,« je po zmagi dejal Aljaž Gornik.


Radomljanke bodo pred oktobrskim reprezentančnim premorom gostovale še v soboški Fazaneriji, kjer se bodo pred kamerami Planet TV pomerile z aktualnimi državnimi prvakinjami. Obračun s Pomurjem bo odigran v nedeljo, ob 16. uri.


ŽNK KRIM - ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:16 (:)

Strelke: Tinkara Testen (3'), Nina McQuarrie (13', 27', 39', 55', 58', 78'), Sara Gradišek (21'/11m, 69', 87'), Lea Dolinar (45', 75'/11m), Ula Omerzu (64'), Maša Osojnik (66'/11m, 79', 86').

ŽNK Krim: Katarina Rogelj, Rubi Krmelj, Nika Krajnc, Urša Konda, Adna Šabanagić (2' Nina Bojovič), Erisa Šabanaj, Tia Sarnavsky, NIka Đura, Ana Čop, Katja Pikš, Edisa Koca (63' Tina Pisek). Trener: Žiga Grgasović.

ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc (46' Nuša Vidrih), Nina McQuarrie, Margit Kosirnik, Maša Osojnik, Tinkara Testen, Sara Gradišek, Ana Gerjolj, Lori Škulj, Tajda Hlebec (46' Ula Omerzu), Tisa Podkrajšek, Lea Dolinar. . Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: ŽNK Radomlje


64 views0 comments

Comments


bottom of page