top of page

VIDEO: DVOBOJ ZA POLFINALE POKALA PRIPADEL LJUBLJANI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex si ni uspela priigrati preboja v polfinale pokalnega tekmovanja. Rumenosrčne so na domačem igrišču izgubile z ŽNK Ljubljano.

Obračun se ni pričel po željah Radomljank, ki so se hitro znašle v zaostanku. Nuša Vidrih je po nesporazumu na domači polovici dobila soočenje s Tjašo Tibaut, v nadaljevanju pa je skušala Karmen Ulbin žogo izbiti z gol črte, a je zadela domačo vratarko in ŽNK Ljubljana je povedla.


Radomljanke so po nesrečnem zadetku vzpostavile ravnotežje in odgovorile v 15. minuti. Po predložku Jone Javorič je z glavo zapretila Katarina Gadnik, poskus domače kapetanke pa je poletel preko vrat. V nadaljevanju dvoboja je Nuša Vidrih suvereno ukrotila udarce Katje Turk, Nike Koprivnikar in Mirjam Kastelec, zadja priložnost prvega polčasa pa je pripadla gostiteljicam. Jona Javorič je že izigrala vratarko Pamelo Begić, a nato žoge ni uspela spraviti v gol.


V deveti minuti drugega polčasa je s strelom z razdalje poskušala Ajda Zajc, dve minuti kasneje, po strelu Mirjam Kastelec, pa se je znova izkazala Nuša Vidrih. Isti igralki sta se soočili tudi v 59. minuti, ko je bila znova uspešnejša Vidrihova, v 63. minuti pa je prav Mirjam Kastelec zadela po podaji iz kota. Mirjam Kastelec je po drugem golu Ljubljančank merila tudi v 77. minuti, ko pa je bila Nuša Vidrih še enkrat na mestu.


V 85. minuti je Ajda Zajc prosti strel s kakšnih 22 metrov poslala preko vrat Ljubljane, minuto kasneje pa se je domača mreža tresla še tretjič. Po podaji z desne strani je zadela Ela Andlovic. Zadnja priložnost na tekmi se je ponudila Joni Javorič, a je bila Pamela Begić na pravem mestu.


»Škoda, da smo v začetku dvoboja storili napako in nasprotnicam praktično poklonili gol. Potem se je težko vračati, vendar moram pohvaliti dekleta, saj so kljub temu verjele in vztrajale do konca. Enakovredno so odigrale prvi polčas, čeprav je bila tekma zelo čvrsta, napeta, trda in je bilo težko prihajati do resnih priložnosti. Po hitri napaki smo se vseeno dobro odzvali in sem zadovoljen, da smo polčas pripeljali do tega, da smo v nadaljevanju tekme lovili zadetek zaostanka. Vstop v drugi polčas je bil fenomenalen, dekleta so se odlično odzvala, 15 minut napadale in imele terensko premoč, potem pa so nasprotnice po protinapadu prišle do kota in po njem zadele. To je bil ključni trenutek tekme, saj je gol sredi naše največje prevlade 'ubil' našo moralo in presekal ritem. Kljub vsemu so dekleta vztrajale do konca in se borile do zadnjega sodniškega žvižga. To je tisto, kar zagovarjamo in treniramo, za to pa jih je potrebno pohvaliti,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.


ŽNK RADOMLJE MEDEX - ŽNK LJUBLJANA 0:3 (0:1)

Strelke: avtogol (3'), Mirjam Kastelec (63'), Ela Andlovic (86'). ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc, Ula Omerzu (80' Nika Hojč), Margit Kosirnik, Jona Javorič, Monika Kastelec, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik (75' Taia Doles), Karmen Ulbin, Špela Gerbec (66' Brina Omejec-Židan), Nika Bazjak (75' Lara Volavšek).. Trener: Aljaž Gornik. ŽNK Ljubljana: Pamela Begić, Jana Intihar, Katjuša Kern (52' Neva Kumalić), Nika Koprivnikar (66' Nina Šmid), Katja Turk, Gala Dasović Ravnik, Tija Zakrajšek (85' Ela Andlovic), Tjaša Tibaut (85' Staša Čagran), Nika Pintarič, Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trenerka: Urška Žganec.

FOTO: Zdravko Turk


25 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page