top of page

VIDEO: MOJSTROVINI ULE OMERZU

Updated: Sep 20, 2023

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je Ajdovščino zapuščala z novimi tremi točkami. Ob kapetanki Katarini Gadnik je dvakrat zadela tudi Ula Omerzu, ki je tlakovala pot do zmage.

Sedemnajstletnica je bila že na prejšnjih tekmah med najbolj nevarnimi Radomljankami, vendar žoge ni uspela spraviti v mrežo nasprotnic. Kot pravi stari rek, pa je bila vztrajnost poplačana, v Ajdovščini se je podpisala pod dva evrogola.


Prvič je zadela v 31. minuti srečanja, ko je po spretnem preigravanju žogo z natančnim in močnim udarcem z roba kazenskega prostora poslala v levi kot domače vratarke. V osmi minuti drugega polčasa je svoje mojstrstvo potrdila še z zadetkom neposredno iz kota.


»Vesela sem, da se je končno odprlo. Na prvi zadetek sem čakala v uvodu prvenstva in pripravljalnem obdobju. Mislim, da bo šlo zdaj tako naprej,« je po dveh mojstrskih zadetkih dejala Celjanka. Da gol iz kota ni bil srečno naključje, je Ula dokazala že v lanski sezoni, ko je na kadetski tekmi z ŽNK MB Tabor iz kota zadela kar dvakrat.


Radomljanke so se v prestolnici burje veselile druge zmage v nizu, rumena zasedba je popravila tudi realizacijo. »Dvoboj je bil kar precej zahteven. Pričakovale smo tri točke in jih na koncu tudi odnesle. Z ekipo smo se potrudile, vsaka posameznica pa je zadovoljna s predstavo in zmago,« je po zmagi dejala Ula Omerzu.


Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je po dveh neodločenih izidih zdaj pri osmih osvojenih točkah. Mreža Radomelj je še četrtič v sezoni ostala nedotaknjena, steklo je tudi v napadu. »To je pokazatelj, da dobro delamo. Vesele smo nove zmage, za naprej pa delamo v tej smeri in si želimo novih točk,« še pravi mladinska reprezentantka.


Pred Radomljankami je zdaj dvotedenski tekmovalni premor, Ula pa bo z Jono Javorič, Nušo Vidrih in Ano Gerjolj del mladinske izbrane vrste, ki bo odigrala pripravljalni turnir s Severno Makedonijo, Portugalsko in Češko.

FOTO: Zdravko Turk


30 views0 comments

Comments


bottom of page