top of page

VIDEO: ŠPELA GERBEC, JONA JAVORIČ, NEA PODBEVŠEK IN LORI ŠKULJ PO USPEŠNI SEZONI

S sobotnim dvigom pokala za naslov državnih prvakinj je padel zastor še nad državnim prvenstvom deklet do 17 let. Brez oddane točke ga je osvojila kadetska selekcija Ženskega nogometnega kluba Radomlje.


Četa trenerke Karmen Ulbin je dobila vseh 19 preizkušenj in je tako povsem zasluženo osvojila državno prvenstvo. Mlade Radomljanke so za konec uspešne sezone ugnale še Ajdovke, ki so bile večji del sezone prve zasledovalke rumene zasedbe.


»Občutki so odlični, sem zelo ponosna na našo ekipo. To smo si po vseh teh zmagah zaslužile. Velika čast je, da sem lahko kot kapetanka ekipe dvignila pokal,« je po slavju naslova in sezoni brez izgubljene točke dejala kapetanka Nea Podbevšek, ki z lovoriko zaključuje kadetski staž.


Tako kot Nea Podbevšek, Ana Gerjolj in Taja Vrhovnik, se od kadetske selekcije z naslovom državne prvakinje poslavlja tudi Lori Škulj. »Zagotovo bom pogrešala vse to, ker smo bile letos tako dobra ekipa, odlično smo se povezale, na igrišču pa nam je bilo zelo lepo. Malo bom žalostna, vendar gremo naprej,« pravi sedemnajstletnica, ki je hvaležna, da je lahko v zaključku sezone igrala tudi s kapetanskim trakom na levici.


Naslova in nove zmage je bila vesela tudi Jona Javorič, ki je na sobotni tekmi s Primorjem podvojila domačo prednost in tako potrdila dobro delo na trening. »Tudi v naslednji sezoni si želimo naslova državnih prvakinj. Decembra bom dopolnila 16 let, želim pa si, da bi morda že zaigrala tudi s člansko ekipo. Zdaj že vadim z igralkami članske selekcije, ki so velike vzornice, tako osebno kot na igrišču,« sporoča hitronoga najstnica.

Kadetinje ŽNK Radomlje so s prvim mestom dopolnile klubski uspeh, saj je sezono na vrhu državnega prvenstva sklenila tudi rumena selekcija do 15 let. V vlogi kapetanke ji je poveljevala Špela Gerbec, ki je v preteklih mesecih dobila vidno mesto v kadetski ekipi. »Sem zelo vesela, da so mi trenerji dali priložnost, da igram tudi v kadetski selekciji. To mi je dalo dodatno motivacijo, zelo sem se potrudila in mislim, da smo na koncu zasluženo dvignile pokal,« Špela poudarja po dvojni kroni in dodaja, da želi lovorike osvajati tudi v prihodnji sezoni.


Celotnim izjavam četverice kadetinj prisluhnite v priloženih posnetkih.

FOTO: Tomaž Strgar


34 views0 comments

Comments


bottom of page