top of page

VNOVIČ Z OLIMPIJO

Updated: Apr 29, 2022

Zmaga v Šiški je pozabljena, pred člansko ekipo ŽNK Radomlje je nova zahtevna preizkušnja. Na prvomajsko nedeljo v Športnem parku Radomlje znova gostuje ŽNK Olimpija.


Radomljanke so se z zeleno-belimi pred dvema tednoma pomerile v polfinalu pokalnega tekmovanja in navdušile predvsem v uvodni polovici prvega polčasa. Čeprav je kar šesterica igralk začetne enajsterice rumenih nekaj dni pred tem z mladinsko reprezentanco Slovenije igrala na kvalifikacijskem turnirju, se je mlada četa Aljaža Gornika pogumno kosala s precej izkušenejšo zasedbo Olimpije.


»Vemo, da tekma ne bo lahka, igralke Olimpije so starejše in tudi bolj izkušene. Če bomo dobro stale v obrambi in odigrale kakovostno tekmo, tako kot proti Ljubljani, jim lahko konkuriramo. Opravile smo analizo in pogledale napake, ki smo jih delale. Te napake bomo skušale v tem tednu popraviti oziroma izboljšati igro,« pred nedeljskim dvobojem pravi Tinkara Testen.


Mlada Mengšanka se je minulo nedeljo razveselila četrte ligaške zmage v nizu. Obračun z Ljubljano je potrdil dobro delo celotne ekipe: »Ta zmaga pomeni zelo veliko, tako meni kot ekipi. V to zmago smo vložili veliko in na koncu prišli do tega, kar smo vsi želeli. To nam daje dodatno motivacijo za naslednje tekme.«


Čeprav je v začetku leta dopolnila 16 let, Tinkara v slogu izkušene nogometašice opozarja, da je potrebno odmisliti zmago v prestolnici. »Celotna ekipa je zelo vesela, vendar nam ta zmaga ne sme preveč stopiti v glavo, saj so do konca sezone še štiri tekme in se moramo osredotočiti le na to,« poudarja osrednja branilka.


Kadetska reprezentantka Slovenije je v SŽNL debitirala na marčevski tekmi z Olimpijo, doslej pa je za člansko ekipo nabrala pet nastopov. Pred dnevi je prvič zaigrala v paru s Saro Gradišek: »S Saro sva odigrali zelo dobro tekmo. Na igrišču sva se dobro razumeli, tako kot se tudi s Katarino (op.p. Gadnik), tako da ni bilo nobene težave.«


Kljub mladosti na igrišču deluje izredno zrelo, kje je skrivnost mirnosti? »Ni skrivnosti. Na igrišču delujem zelo mirno, ne glede na nasprotnice, saj ne vidim razloga, zakaj bi bila potreba po živčnosti. Vse, kar se zgodi med tekmo, dojemam mirno, ker se mi to zdi najboljša reakcija na dane situacije,« odgovarja Tinkara, ki se je Radomljam pridružila pred letošnjo sezono.


Tako po stilu igre, potezah in tudi postavi močno spominja na nekdanjo branilko rumenih Lano Golob. Po kom pa se zgleduje? »Vzornice nimam, seveda pa imam nekaj najljubših igralk, ki igrajo na enakem položaju kot jaz. Poskušam se razvijati po svojem načinu igre,« pravi nekdanja igralka mlajših selekcij Krima.


Tekma z Olimpijo bo predzadnja v Športnem parku Radomlje, do konca sezone pa bodo dekleta odigrala še štiri preizkušnje. »Želimo ostati na tretjem mestu, zadnje tekme sezone odigrati zbrano in po najboljših močeh. Želim si napredka, tako individualno kot ekipno. Zavedamo se, da bo zbranost treba držati vse do konca sezone, mislim pa, da nam bo uspelo,« sklene Tinkara Testen.


Preživite prvomajsko nedeljo v družbi rumenosrčnih bojevnic, dvoboj v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 17. uri.

FOTO: Tomaž Strgar


75 views0 comments
bottom of page