top of page

Z AJDOVKAMI V DOMŽALAH

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v nogometno pomlad zakorakala z zmago na Gažonu, v nedeljo pa se bo v nadaljevanju Ženske nogometne lige Triglav Zdravje prvič predstavila še bližje domačemu igrišču.

Nasprotnice rumenosrčnih bodo nogometašice Primorja Gaia Naturelle, ki so na prvi spomladanski preizkušnji ravno tako slavile zmago. Hčere burje so na domačem igrišču s 4:1 premagale ŽNK Cerklje, po dvakrat sta zadeli Julija Poplašen in Nami Tanjić. Radomljanke so na Gažonu dosegle gol manj, nov komplet točk pa so z zadetki priigrale Ula Omerzu, Katarina Gadnik in Špela Gerbec. Ula in Katarina sta se s parom zadetkov izkazali tudi na septembrski tekmi v Ajdovščini, ki so jo Radomljanke dobile z izidom 0:4.

Dvoboj bo z Ajdovkami sicer odigran v Športnem parku Domžale, na igrišču z umetno travnato podlago. Ker je bilo srečanje zaradi zasedenosti Športnega parka Radomlje naknadno prestavljeno v Domžale, bodo vrata do tribune ob igrišču za gledalce (žal) ostala zaprta. Nedeljski obračun četrte in pete ekipe prvenstva je napovedala Ajda Zajc.

»Pomembna je čisto vsaka tekma, ker se tako s soigralkami razvijam, napredujem in učim. Primorje ima kakovostno ekipo z izkušenimi igralkami. Ključno bo, da ohranimo visoko raven motivacije in osredotočenosti ter se osredotočimo na učinkovito izvajanje taktičnih nalog, disciplino v obrambi in izkoriščanje priložnosti v napadu. Za novo zmago bo pomembno, da vztrajamo pri zmagovalni mentaliteti in želji po tem, saj smo kakovostno trenirali in si res želimo zabiti čim več golov,« je 17-letna poveljnica rumene obrambe odgovorila na vprašanje, kaj bo odločilo nedeljsko tekmo.

Kot že zapisano, so Radomljanke pomlad odprle s tremi točkami na Gažonu. Kaj zmaga pomeni za naslednje preizkušnje? »Vsaka zmaga mi pomeni ogromno, saj je to potrditev vsega, kar smo vložili do sedaj. Ekipa po zmagah dobi več zagona in tako komaj čakamo naslednjo tekmo,« poudarja Ljubljančanka v rumeni zasedbi.

Ajda spada med produkte klubske mladinske šole, saj je v tekmovanjih NZS prvič zaigrala že v sezoni 2016/17, kasneje pa je po njenih stopinjah šla tudi mlajša sestra Brina. Za dolgoletno nogometašico kluba je prvo leto v članski konkurenci, ki jo je konec decembra kronala s priznanjem soigralk. Izbrana je bila za najboljšo igralko članske ekipe ŽNK Radomlje Medex v letu 2023.

Priznanje pomeni motivacijo, priznava naša sogovornica: »V čast mi je bilo prejeti takšno nagrado in je iskreno povedano nisem pričakovala po prvi sezoni v članski ekipi. Priznanje za najboljšo klubsko igralko leta 2023 pomeni veliko motivacijo, saj mi je dalo potrditev, da sem bila v preteklih sezonah izjemno uspešna in da so me soigralke in trenerji cenili in spoštovali zaradi mojega truda, predanosti in uspehov na igrišču. To priznanje mi je dalo dodaten zagon in samozavest ter me spodbudilo, da še naprej trdo delam in se izboljšujem v prihajajočih sezonah.«

Srečanje s Primorjem bo sicer zadnje pred akcijo kadetske izbrane vrste, ki bo v Bolgariji lovila vrnitev v A skupino kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Del reprezentance bo tudi Ajda Zajc: »Na turnirju v Bolgariji bomo zopet imeli možnost, da se lahko izkažemo. Verjamemo, da nam bo uspelo, ker vemo, da smo tega sposobni. Ekipa se dobro razume, vsi se že dobro poznamo in vemo, kakšne so naše naloge. Motivacija ni vprašljiva, cilj je napredovanje. Zagotovo želimo dokazati, česa smo sposobne. Dres s slovenskim grbom bom nosila s ponosom in odgovornostjo. Hočem se izkazati kot pomembna članica ekipe in prispevati k uspehu reprezentance.«

Da ne pozabite, nedeljski dvoboj Radomljank in Ajdovk se bo v Športnem parku Domžale pričel ob 16. uri.

FOTO: Aljoša Cankar


107 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page