top of page

Z BELIH STRMIN DO PRVENCA NA NOGOMETNIH ZELENICAH

Za Ulo Umerzo je teden mejnikov. Poletna novinka v Ženskem nogometnem klubu Radomlje se je na petkovi tekmi s Krimom veselila prvih zadetkov za kadetsko ekipo, v nedeljo pa se je na Kodeljevem podpisala še pod prvenec v ŽNL Triglav Zdravje.

Šestnajstletnica se je v drugem polčasu dvoboja s Krimom odlično znašla v zahtevnih razmerah za igro. Nižje temperature so ji kot nekdanji alpski smučarki pisani na kožo, zato ne čudi, da je strelskemu prvencu v članski ligi dodala še dve asistenci, izsilila pa je tudi prekršek za najstrožjo kazen.

»Tekma je bila iz našega vidika zelo dobra. Čeprav so nasprotnice malenkost slabše, to v pripravah na tekmo ne omejuje našega treninga. Delamo isto, kvečjemu so na koncu malce drugačne besede trenerja, pristop na tekmi pa je vedno enak,« je uvodoma dejala mlada Celjanka, ki je do letošnjega prestopa v Radomlje v tekmovanjih pod okriljem NZS odigrala pet tekem za Savinjo oziroma Šentjur Rogatec.


Po dveh zadetkih na petkovi tekmi kadetinj se je v nedeljo veselila še prvenca v članskem dresu ŽNK Radomlje. »Prvi gol je nekakšen mejnik, ki si ga želi vsaka igralka, še posebej v članski ligi. Ta zadetek pomeni še več dela in garanja, da pridem še do več in lepših zadetkov,« poudarja krilna napadalka, ki je vesela vsake priložnosti za dokazovanje.


Še pozimi se je dokazovala na smučiščih in na belih strminah osvajala naslove, ki jih zdaj želi ponoviti še na nogometnih zelenicah. »Smučanje mi je dalo miselnost, da je potrebno garati za vsak dosežek in da ne smem takoj obupati,« poudarja Savinjčanka in dodaja, da je potrebno trdo delati tudi v nogometu.


Radomljanke bodo pred reprezentančnim premorom gostje Pomurja. Rumenosrčne se bodo z državnimi prvakinjami v nedeljo pomerile v soboški Fazaneriji. »Vedno je motivacija igrati proti močnejšim tekmicam. Nedeljska tekma proti Pomurju bo zagotovo zelo zanimiva. Če bom dobila priložnost, jo bom skušala maksimalno izkoristiti in se pokazati,« še pravi zgovorna napadalka.


Celotnemu pogovoru z nekdanjo smučarko in nadarjeno nogometašico prisluhnite v priloženem posnetku.

FOTO: Tomaž Strgar


10 views0 comments

Comments


bottom of page