top of page

Z LJUBLJANO V SOSEDNJEM DOBU

Praznični četrtek bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani.

Dvoboj četrte in tretje ekipe državnega prvenstva bo zaradi televizijskega prenosa - srečanje si bo moč ogledati na drugem programu televizije Planet - odigran v Športnem parku Dob.

Radomljanke tudi tokrat ne bo zaigrale v popolni zasedbi, oster ritem preizkušenj pa bo znova zahteval nekaj prilagajanja. Mlada Nika Slapnik zagotavlja, da to ne bo spremenilo dojemanja obračuna: »V tekmo bomo vstopile enako kot v katerokoli drugo, mirno in zbrano. Pripravljene smo se braniti, a tudi prihajati v močne napade.«

ŽNK Ljubljana razpolaga s precej izkušenejšo ekipo, ki z manjšimi spremembami skupaj igra že nekaj sezon. Kakšni so cilji Radomljank na tokratni preizkušnji? »V četrtek želimo doseči čim boljši rezultat, poskusiti priti v čim več napadov in iz njih biti tudi nevarne. Pričakujem težko tekmo, a se veselim igrati proti Ljubljani,« odgovarja Kamničanka.

Šestnajstletnica je v celoti odigrala tudi nedeljski dvoboj z ŽNK Olimpijo. Zeleno-bele so z nekaj sreče povedle tik pred polčasom, kar je olajšalo delo v nadaljevanju srečanja. »Na tekmi proti Olimpiji je bila vidna borba z naše strani in volja do igre, čeprav nas je nato 'zmanjkalo' pri prekinitvah. Kljub temu, da smo na koncu doživele visok poraz, se je res vsaka trudila in dala vse od sebe,« se je Nika spomnila gostovanja v Šiški.

Obrambna igralka je rumeni dres v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije prvič oblekla že v sezoni 2017/18, v članski ekipi ŽNK Radomlje debitirala na marčevski tekmi s Primorjem. Doslej je zbrala šest članskih nastopov, se je že privadila na članski nogomet? »Prilagajanje ni bilo težko, a je bil viden velik prestop iz kadetske na člansko raven igre. Nogomet je veliko hitrejši, potrebna je tudi večja zbranost, tako na treningih kot na tekmah. Mislim, da lahko najbolj napredujem v fazi obrambe, v situacijah ena na ena.«

Tudi Nika spada med tiste igralke, ki spomladi nastopajo tako za člansko kot kadetsko ekipo rumenosrčnih. Prihodnji dnevi prinašajo oster ritem preizkušenj: »Tekme si hitro sledijo ena za drugo, zato je po vsaki tekmi potreben počitek in regeneracija, da se čim bolje pripravim na sledečo preizkušnjo. S kadetko ekipo še vedno ciljamo na končno prvo mesto v državnem prvenstvu. Verjamem, da nam to lahko uspe.«

Kadetinje bodo v soboto gostovale v Ajdovščini, Nika in soigralke pa vas še prej vabijo na tekmo članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Rumenosrčne lahko spodbujajte v četrtek, ob 17. uri, v Športnem parku Dob.

FOTO: Peter Dominko & TSM Production


77 views0 comments

Comments


bottom of page