top of page

Z LJUBLJANO ZA TRETJE MESTO SŽNL

Slovenska ženska nogometna liga se v nedeljo po treh tednih nadaljuje s tekmami 17. kroga, članska ekipa ŽNK Radomlje bo v spopadu za tretje mesto lestvice gostovala pri ŽNK Ljubljana.


Radomljanke se po štirih domačih preizkušnjah - v prvenstvu so gostile ŽNK Cerklje in dvakrat ŽNK Krim, v pokalnem polfinalu pa so se pomerile z ŽNK Olimpija - odpravljajo na drugo gostovanje pomladi. Vnovič bodo gostovale v Šiški, a ne na zelenici ŽAK-a, temveč v kompleksu Ilirije. Obračun z ŽNK Ljubljana bo hkrati tudi spopad za tretje mesto lestvice SŽNL.


Četa Aljaža Gornika bo v prestolnici napadala četrto zaporedno ligaško zmago. »Tekma proti Ljubljani bo zanimiva. Če bomo v srečanje stopile s pravo zagnanostjo in miselnostjo, menim, da bomo domov odšle s tremi točkami. Ne bomo zadovoljne z drugim kot z zmago in vem, da bomo vsi v ekipi in trenerskem štabu naredili vse, da do tega tudi pridemo. Vemo pa, da bomo morale dati vse od sebe in priložnosti izkoristiti na najboljši način,« pred gostovanjem v Ljubljani pravi Maša Osojnik.


Uspešno ligaško serijo je pred dnevi prekinil pokalni poraz, a je predstava mlade ekipe dala dodatnega zagona, priznava Ljubljančanka med rumenimi: »Spopad z Olimpijo je bil pričakovano zahteven. V tekmo smo vstopile odločno in prvi polčas držale tempo. Na žalost danih priložnosti na tekmi nismo izkoristile, so pa jih nasprotnice in zadele, kar se je na koncu videlo v rezultatu. Menim, da nam je ta tekma dala še večjo motivacijo za naprej, ker smo videle, da smo sposobne konkurirati tudi najboljšim ekipam lige.«


Pokalni obračun je zdaj že pozabljen, misli so osredotočene proti novemu testu zrelosti. Konkurentke za tretje mesto SŽNL so se jeseni pomerile dvakrat. Obakrat so se veselile domačinke, tako v Ljubljani kot Radomljah je bilo na koncu 3:0 v korist gostiteljic. Maša pred tretjim medsebojnih dvobojem opozarja na povezanost ekipe Ljubljane in dejstvo, da večina igralk skupaj igra že nekaj let.


Ljubljančanke premorejo več izkušenj, radomeljska zasedba pa sloni predvsem na mladosti. Spomladi pomembno breme nosita tudi Tinkara Testen in Ana Gerjolj, ki sta še vedno kadetinji. Med njih spada tudi Maša, ki pa že vse od pričetka sezone igra v članski ekipi. »To je eno od mojih najboljših let, saj sem pridobila ogromno novega znanja, tako v nogometu kot tudi izven njega. Z ekipo sem se enkratno ujela, kar se mi zdi zelo pomembno. Stvari sem pričela gledati iz druge perspektive in tudi odrasla kot igralka,« priznava hitra svetlolaska.


Kot pravi, po poletni selitvi v Radomlje ni imela težav z vključitvijo v novo okolje. Je tudi zaradi mladosti igralske zasedbe spopadanje z izzivi članskega nogometa kaj lažje? »Mislim, da ja, ker nam starejše igralke dajejo ogromno nasvetov, ki jih izkoristimo. Seveda je prisotna razlika v izkušnjah in morda tudi zrelosti. Normalno pa je, da je lažje zame, ker so tudi moje soigralke mlade in se tako lažje razumemo. Sem pa vesela in hvaležna, da imam pomembno vlogo v ekipi, čeprav tako mlada,« še pove sedemnajstletnica.


Nedeljska tekma v kompleksu Ilirija, na igrišču z umetno travnato površino, se bo pričela ob 17. uri. Boš z rumenosrčnimi?

FOTO: Tomaž Strgar


55 views0 comments
bottom of page