top of page

Z ODLIČNO PREDSTAVO V LJUBLJANI SKOČILE NA TRETJE MESTO

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je v prestolnici podaljšala serijo ligaških zmag. Rumenosrčne so z odlično ekipno predstavo premagale Ženski nogometni klub Ljubljana in se s četrtim zaporednim slavjem povzpele na četrto mesto SŽNL.


Radomljanke so v Šiški pred okrog sto gledalci hitro zagospodarile na zelenici. Zala Kuštrin se je v šesti minuti znašla v prvi priložnosti, vendar je z leve strani kazenskega prostora merila mimo leve vratnice. Pet minut zatem je ob desni stranski črti prodrla Maša Osojnik, Eva Vamberger pa je ukrotila strel Zale Kuštrin. Na drugi strani je Maja Zajc v 13. minuti zaustavila nevaren udarec Mirjam Kastelec.


Nato pa 18. minuta in vodstvo Radomelj. Zala Kuštrin je izvedla prosti strel z dobrih 30 metrov, Eva Vamberger je žogo zgolj odbila, akcija pa je pozorno spremljala Maša Osojnik in rumene s strelom z bližine popeljala v prednost. Štiri minute kasneje je prosti strel Zale Kuštrin poletel za las mimo leve vratnice, Nika Pintarič pa je z 20 metrov streljala preko gola Radomelj.


V 36. minuti je Maja Zajc pravočasno zapustila svoja vrata in preprečila izenačenje, saj je poskus Mirjam Kastelec preusmerila v kot. V 43. minuti je bila vnovič nevarna Zala Kuštrin, a se je s parado izkazala Eva Vamberger, ki je nekaj sekund zatem ukrotila še strel Katarine Gadnik. Si je pa domača vratarka napako privoščila minuto kasneje, kar je izkoristila Korina Janež, ki je pred odmorom podvojila vodstvo Radomelj.


V drugi polčas so bolje vstopile gostiteljice, ki so zaigrale brez Pamele Begić in Monike Kastelec. Že v uvodni minuti je Maja Zajc ustavila udarec Mirjam Kastelec z leve strani, Nika Pintarič pa je iz prostega strela udarila preko vrat. Minuto kasneje je bila nenatančna tudi Katja Turk, v 52. minuti pa je Ljubljana prišla do najstrožje kazni. Maja Zajc je prebrala namero nekdanje soigralke Nike Pintarič, obramba pa je dala krila ekipi Radomelj.


Prvi strel Laure Šenk še ni našel poti v domačo mrežo, se je pa nekdanja igralka Ljubljane veselila v 58. minuti. Odlična Tinkara Testen je žogo prestregla na gostujoči polovici, nato pa s podajo zaposlila Šenkovo, ki je ob pomoči Zale Kuštrin izigrala domačo obrambo in z diagonalnim strelom v spodnji desni kot Eve Vamberger zadela za vodstvo z 0:3.


Maja Zajc je bila po kotu na pravem mestu po poskusu Mirjam Kastelec, po uri igre pa so se znova veselile Radomljanke. Maša Osojnik je po predložku Tajde Hlebec s sijajnim »volejem« zadela ob levi vratnici domačega gola. Sedemnajstletnica je le štiri minute kasneje ponovila vajo, tokrat se je dobro odzvala po prostem strelu Zale Kuštrin.


Eva Vamberger je v 71. minuti preprečila povišanje zaostanka. S posredovanjem je preprečila zadetek Zale Kuštrin, ki je po prodoru streljala z leve strani kazenskega prostora. Laura Šenk je iz obrata streljala mimo gola, v 75. minuti, po praktično prvem stiku z žogo, pa je odličen predložek Sare Gradišek še bolje izkoristila Tija Vrhovnik. 0:6!


V končnici tekme je najprej zapretila Nina McQuarrie, a se Vambergerjeva ni pustila premagati. Se je pa domača mreža sedmič tresla v 87. minuti. Zala Kuštrin je žogo poslala pred vrata, tam pa se je zbrano odzvala Sara Gradišek in z bližine zadela za končnih 0:7. Minuto kasneje se je zadnja priložnost ponudila Zali Kuštrin, a je vratarki pripadlo še eno soočenje z Bovčanko.


»Zmaga je zelo visoka, ni pa bilo enostavno, saj je bila tekma zelo zahtevna. Morali smo biti na najvišjem nivoju od prve do zadnje sekunde. Vstop v drugi polčas je bil malce neodločen, domačinke pa so imele lepo priložnost za gol. Naša vratarka je obranila enajstmetrovko, kar je bil prelomni trenutek tekme. Takrat se je pokazalo, da smo prava ekipa, saj so bila vsa dekleta izjemno vesela. Ta trenutek nas je še dvignil in do konca tekme smo dobesedno leteli po igrišču. Zasluženo smo zabili še nekaj zadetkov in visoko zmagali,« je po zmagi dejal trener Aljaž Gornik.


Članska ekipa rumenih se na prvomajsko nedeljo vrača na domačo zelenico, v Radomljah pa znova gostuje ŽNK Olimpija.


ŽNK LJUBLJANA - ŽNK RADOMLJE 0:7 (0:2)

Strelke: Maša Osojnik (19', 61', 65'), Korina Lara Janež (44'), Laura Šenk (58'), Tija Vrhovnik (75'), Sara Gradišek (87').

ŽNK Ljubljana: Eva Vamberger, Jana Intihar, Lucija Grad, Zara Kramžar (78' Urška Kepa), Nina Šmid, Katja Turk, Anita Kovačič, Tjaša Tibaut (46' Ela Andlovic), Nika Pintarič (70' Staša Čagran), Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trener: Urška Žganec.

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Maša Osojnik, Korina Lara Janež (85' Maruša Jereb), Zala Kuštrin, Sara Gradišek, Ana Gerjolj (77' Nea Podbevšek), Katarina Gadnik (81' Neli Hofman), Tajda Hlebec (73' Tija Vrhovnik), Margit Kosirnik, Tinkara Testen, Laura Šenk (79' Nina Sofia Mc Quarrie). Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Tomaž Strgar


163 views0 comments
bottom of page