top of page

ZA KONEC JESENI 200. TEKMA ČLANIC V DRŽAVNEM PRVENSTVU

Igralke članske ekipe ŽNK Radomlje so se v meglenem četrtkovem večeru razveselile visoke zmage, manj kot dva dneva po dvoboju s Ptujem pa je danes čas še za zadnjo jesensko preizkušnjo.

Obračun s Krimom ne bo zgolj zadnji pred zimskim tekmovalnim premorom, temveč gre tudi za nov klubski mejnik. Članska ekipa bo leto 2022, v katerem je Ženski nogometni klub Radomlje proslavil desetletnico delovanja, sklenila z 200. nastopom v državnem prvenstvu. Rumenosrčne so ob 14 neodločenih rezultatih dobile 113 ligaških tekem, kar osem sezon pa so sklenile na tretjem mestu lestvice ŽNL Triglav Zdravje.


Radomljanke želijo klubski mejnik obogatiti z novo zmago, poudarja Ajda Kličić, ki spada med igralke z najdaljšim stažem v klubu. »Za današnjo tekmo pričakujem, da bomo pokazale, zakaj smo favoritinje. Želim si, da srečanje vzamemo resno in vanj stopimo ravno tako kot v katero koli drugo tekmo,« pravi Kamničanka, ki je rumeni dres v tekmovanjih NZS prvič oblekla že v sezoni 2014/15.


Ajda in soigralke bi z novo zmago ostale v stiku z Olimpijo in Ljubljano ter v igri za drugo mesto ŽNL Triglav Zdravje. Kako ocenjuje dosedanje rezultate? »Jesenski del prvenstva je bil po mojem mnenju poln vzponov in padcev. Želim si, da se v nekaterih pogledih izboljšamo, v nekaterih pa ostanemo točno takšne kot smo,« odgovarja bočna branilka.


Dvajsetletnica priznava, da že z nestrpnostjo pričakuje nadaljevanje sezone, v katerem Radomljanke čaka serija zahtevnih preizkušenj: »Zelo se veselim spomladanskega dela prvenstva, ker imamo čas, da nadgradimo naše znanje, vzdržljivost in spomladi pripravimo presenečenje.«


Za Katarino Gadnik in Majo Zajc je kot predstavnica generacije 2002 že tretja najstarejša igralka v zasedbi Aljaža Gornika, kot pravi, pa se dobro počuti tudi med nekaj let mlajšimi soigralkami. »Zanimivo. Mlajše igralke ekipi dodajo neko živahnost, smeh, zato je lepo igrati in trenirati ob dobrovoljnih najstnicah,« še pove Ajda.


Rumenosrčna zasedba vas vabi na 200. tekmo v državnem prvenstvu, v Športnem parku Radomlje se bo pričela ob 13. uri.

FOTO: Tomaž Strgar


38 views0 comments
bottom of page