top of page

ZA PRVE TOČKE SEZONE NA PTUJU

S sobotno tekmo ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex, ki je bila prestavljena na željo Ptujčank, bo sklenjen uvodni krog nove sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.

Mlada zasedba Radomljank bo prve točke novega državnega prvenstva lovila tam, kjer je zaključila zadnjo sezon, v najstarejšem slovenskem mestu. Rumenosrčna dekleta so v minuli sezoni dobila vse tri medsebojne obračune, svojo mrežo pa so za nameček ohranila nedotaknjeno.


Čeprav je članska ekipa ŽNK Radomlje Medex poleti doživela nekaj sprememb, je cilj na jutrišnji preizkušnji povsem jasen. Rumena četa želi v zgoščen spored srečanj vstopiti s tremi točkami. »Čaka nas zahteven vstop v prvenstvo, saj bomo v tednu dni odigrali tri tekme. V kadru za tekme bodo dekleta z zmagovalno miselnostjo in zmagovalnim karakterjem, tako da sem prepričan, da bo to tudi vidno na igrišču,« uvodoma pove Aljaž Gornik.


Strateg članske selekcije rumenih je zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem obdobju: »Do sedaj nam je z vsebinskega vidika uspelo narediti kakovostno kondicijsko, tehnično, taktično in psihološko osnovo. Vsaka igralka je seznanjena z osnovami delovanja kluba in članske ekipe. Prav tako pa imajo vse igralke jasno predstavo, na kakšen način so lahko mednarodno konkurenčne. Tako da smo z opravljenim delom zadovoljni. Bomo pa vedno razvojno usmerjeni, tako da že iščemo rešitve, kako biti v prihodnosti še boljši in še bolj učinkoviti.«


Ekipa je po uvodni tekmi z Ajdovkami odigrala dve mednarodni preizkušnji. Po odpadli tekmi z madžarskim Haladasem sta nasproti Radomljank stala hrvaška Split in Dinamo. »Najbolj sem zadovoljen z zadnjima dvema prijateljskima tekmama, saj sta razkrili vse karte in jasno pokazali, na kakšen način je potrebno trenirati in igrati za mednarodno konkurenčnost ter na kakšen način ne posameznica ne naša ekipa ne more biti mednarodno konkurenčna. Dekleta imajo sedaj jasen smerokaz, od katerega ne bomo odstopali niti za milimeter. Zagotovo pa ima ekipa zaradi svoje mladosti daleč največ rezerv v pridobivanju izkušenj,« izpostavlja Gornik.


Čeprav je ekipa izjemno mlada, vidno vlogo pa prevzemajo številne kadetinje, cilji zaradi tega ne bodo nič nižji. »Tekmovalni cilji za prihajajočo sezono so jasni. Vsaka igralka bo tekmovala sama s sabo in bo poskušala zmagati v vsaki situaciji na treningu in tekmi. V skladu s to miselnostjo pa bo tudi ekipa na vsaki tekmi igrala na #ZMAGO še sporoča strateg Radomljank.


Sobotno srečanje na Ptuju se bo pričelo ob 11. uri.

FOTO: Tomaž Strgar


67 views0 comments
bottom of page