top of page

ZMAGA NA ZADNJI JESENSKI TEKMI DOKAZ, DA JE VSE MOGOČE

Pred člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex je še zadnji teden skupne vadbe pred zimskim premorom. Rumenosrčne bodo nadaljevanje sezone pričakale na četrtem mestu lestvice ŽNL Triglav Zdravje.

Radomljanke so na 11 ligaških tekmah nabrale 20 točk. Sezono so pričele z dvema neodločenima izidoma, ob treh porazih pa so se razveselile šestih zmag. Preboj v polfinale pokalnega tekmovanja je oktobra preprečila ŽNK Ljubljana. O jesenskem delu sezone je nekaj tednov po zadnji preizkušnji v letu 2023 spregovorila tudi Živa Galjot.

»Glede na to, da se je igralska zasedba v zadnje pol leta močno spremenila in smo razmeroma zelo mlada ekipa, smo v jesenskem delu sezone večino tekem odigrale odlično. V uvodu sezone smo potrebovale nekaj časa, da se uigramo, proti koncu jesenskega dela prvenstva pa smo s tekme v tekmo izgledale bolj organizirano,« vratarka ocenjuje nogometno jesen rumenih.

Kot že zapisano, je poletje prineslo precej kadrovskih sprememb. Aljaž Gornik je moral po slovesu osmerice nosilk igre praktično povsem na novo sestaviti ekipo. Priložnost za dokazovanje so dobile igralke iz mladinske šole. V članski ekipi so to jesen debitirale Brina Omejec Židan, Taia Doles, Lara Volavšek, Alicija Brinovec, Špela Gerbec in Anamarija Močnik.

»Mlajša dekleta so se hitro vključila v ekipo. Večina od njih je že v lanski sezoni trenirala skupaj s člansko ekipo, zato je bil prehod za njih toliko lažji,« pravi Živa, ki je v članskem prvenstvu prvič zaigrala v sezoni 2019/20. Dvajsetletna vratarka barve rumenih brani že dobro desetletje, v članski ekipi je doslej zbrala 49 nastopov.

V letošnji sezoni je kot predstavnica generacije 2003 četrta najstarejša igralka v mladi zasedbi. S soigralkami je pomembne izkušnje nabirala tudi v drugem delu sezone 2022/23, ko so si zahtevne preizkušnje sledile iz tedna v teden: »Spomladanski del prejšnje sezone je bil zelo zahteven. Iz kroga v krog so bile nasprotnice zelo konkurenčne, serija številnih težkih tekem pa je pripomogla k utrujenosti igralk. Smo pa ob tem začutile, kako je igrati v ligi, v kateri je na vsaki tekmi potrebna maksimalna mentalna in fizična pripravljenost.«

Če bodo Radomljanke zadržale četrto mesto, je pred njimi nova zahtevna pomlad. Še pred tem bo potrebno uvrstitev potrditi na petih tekmah rednega dela prvenstva. Rumenosrčne so za dobro popotnico poskrbele v zadnjem jesenskem krogu. Dvoboj z ŽNK Ljubljano je v korist Radomelj odločila Jona Javorič. »Zmaga na zadnji jesenski tekmi je dokaz, da je vse mogoče, tudi če statistika nasprotuje temu,« o zadnji jesenski zmagi pravi Živa.

Bliža se vstop v novo leto, s kakšnimi pričakovanji bo v leto 2024 zakorakala naša sogovornica? »Na osebni ravni želim dvigniti tako fizično formo kot mentalni nastavek, za ekipo pa si želim, da delujemo povezane tako na igrišču kot izven njega. Posledicno pričakujem borbo za zmago na vsaki tekmi,« ob koncu pogovora še pove Živa Galjot.

Radomljanke po tekmovalnem premoru čakajo dolge zimske priprave, časovni okvir le-teh pa bo znan po tem, ko Nogometna zveza Slovenije predstavi koledar za drugi del sezone.

FOTO: Zdravko Turk


79 views0 comments

Comments


bottom of page