top of page

ŽIVA GALJOT IN SARA GRADIŠEK V ČLANSKI REPREZENTANCI

Po drugem krogu ŽNL Triglav Zdravje je čas za reprezentančni premor, ki ga bosta Živa Galjot in Sara Gradišek preživeli v članski izbrani vrsti Slovenije.

Članska reprezentanca Slovenije bo v začetku septembra zaključila skupinski del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija. Slovenke se bodo v petek v Kranju pomerile s Kazahstanom, v torek pa sledi še odločilna tekma v Walesu. Četa selektorja Boruta Jarca bi si z dvema zmagama zagotovila nastop v dodatnih kvalifikacijah za preboj na zaključni turnir.


Slovenski dres bo znova obleklo lepo število bivših igralk rumenosrčne zasedbe, pa tudi dve zdajšnji članici ŽNK Radomlje Medex. Živa Galjot in Sara Gradišek, ki je bila naknadno vpoklicana v soboto, bosta prvič del kvalifikacijskih bojev.


Že v četrtek pa prva od treh preizkušenj čaka mladinsko reprezentanco Slovenije. Selekcija do 19 let, ki jo vodi Petra Mikeln, bo v Kranjski Gori sodelovala na turnirju, del katerega bodo Norveška, Češka in Hrvaška, ki bo prva tekmica naše ekipe. Dres s slovenskim grbom bodo oblekle Margit Kosirnik, Laura Šenk, Tajda Hlebec, Ana Gerjolj in Maša Osojnik, medtem ko je Lori Škulj uvrščena na čakalno listo.


Reprezentančna selekcija do 15 let, ki se je pred dnevi zbrala na pripravah v Čatežu, bo med 6. in 11. septembrom igrala na UEFA razvojnem turnirju v Bosni in Hercegovini. Gostiteljice bodo prve nasprotnice Slovenk, zasedba Anje Milenković pa se bo pomerila še z Albanijo in Luksemburgom.


Na seznam potnic so uvrščene Tajda Mujezinović, Taja Strgar, Ayla Skenderović, Taja Jakopič, Nika Slapnik, Kaja Prelovšek, Ula Osolnik in Neža Žagar, na morebitni naknadni vpoklic pa čakajo še Maša Erjavec, Katja Prelovšek in Aneli Prešeren Kutin.


Prisluhnite, kaj sta pred odhodom na priprave dejali članski reprezentantki Živa Galjot in Sara Gradišek.

FOTO: Tomaž Strgar


114 views0 comments

コメント


bottom of page