top of page

ŽIVA GALJOT: »PRIPRAVE SO BILE ZAME NOVA IZKUŠNJA«

Igralke članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Radomlje Medex za zdaj še uživajo v poletnem premoru, ki se bo s prvim skupnim treningom zaključil v začetku prihodnjega tedna.

Aljaž Gornik, strateg članske selekcije, je trenažni proces podaljšal v junij, sezona pa se je še nekoliko podaljšala za reprezentantke. Junija smo se lahko pri Ženskem nogometnem klubu Radomlje pohvalili s tremi igralkami v članski izbrani vrsti, Zali Kuštrin in Korini Lari Janež se je na pripravah prvič pridružila Živa Galjot.


Mlado vratarko, ki bo v sredo dopolnila 19 let, smo po krstnih pripravah v članski reprezentanci Slovenije povprašali o vtisih dogajanja v Čatežu. »Vzdušje v prostem času je bilo presenetljivo zelo sproščeno. Kljub sproščenim odnosom pa so treningi potekali na zelo visokem nivoju. Tempo je pričakovano veliko višji kot v nižjih selekcijah. Soigralke so me lepo sprejele v ekipo in mi pomagale z nasveti,« je uvodoma dejal dolgoletna članica rumenosrčnih.


Živa je v dresu članske ekipe matičnega kluba prvič zaigrala v sezoni 2019/20, doslej pa je v SŽNL zbrala 34 nastopov. Priznava, da je stik z reprezentančnim nogometom prinesel precej spoznanj: »Reprezentančne priprave so bile zame nova izkušnja. Prvič sem zaigrala z igralkami, ki igrajo v tujini, ter igralkami, ki so na slovenskem področju med najboljšimi. Ta dekleta so bolj izkušena, imajo bolj izpiljeno tehniko in višji nivo same igre. S tem sem dobila vpogled na raven nogometa tudi izven Slovenije.«


Kaj pa priprave s člansko reprezentanco pomenijo iz vidika motivacije v prihajajoči sezoni? »Nivo motivacije se je dvignil. V prihodnosti želim nadgraditi svoje delo in se priključiti reprezentanci vedno, ko bo to mogoče,« je še dejala vratarka, ki si je v minuli sezoni klubsko minutažo delila z Majo Zajc in Nušo Vidrih.


Žreb parov nove sezone SŽNL bo opravljen v torek, 12. julija, tekme prvega kroga državnega prvenstva pa so predvidene za 13. in 14. avgust 2022.


FOTO: NZS


60 views0 comments
bottom of page