top of page

ZNANA JE SESTAVA SŽNL IN LIGE DU17 V SEZONI 2022/23


Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na zadnji seji potrdil sestavo Slovenske ženske nogometne lige in Lige deklet do 17 let v sezoni 2022/23. Znano je tudi, kdaj se pričenja državno prvenstvo v vseh štirih starostnih kategorijah.

V članskem tekmovanju bo tudi v sezoni 2022/23 nastopalo osem ekip, sestava lige pa ostaja enaka kot v zadnji sezoni SŽNL. Ob članski ekipi ŽNK Radomlje Medex bodo v državnem prvenstvu nastopale še selekcije ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Ljubljana, ŽNK Cerklje, ND Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Doxakey Ptuj in NK Krim.


Iz tekmovalnega koledarja NZS je razvidno, da se bo nova sezona SŽNL pričela v soboto, 13. avgusta. Po kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj bodo tekme drugega kroga odigrane po dvotedenskem premoru. Še prej, v sredo, 24. avgusta, bo na sporedu četrtfinale pokalnega tekmovanja. Jesenski del prvenstva se bo s tekmami 12. kroga SŽNL zaključil 26. oziroma 27. novembra, tekmovanje pa se bo po zimskem premoru nadaljevalo 13. marca.


V kadetski ligi devet ekip


V kadetskem prvenstvu je prijavo za nastop oddalo devet klubov, sezono 2021/22 je zaključilo sedem ekip. Selekcija ŽNK Radomlje Medex DU17 bo naslov državnih prvakinj branila v konkurenci kadetinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ND Primorje Ajdovščina, ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana, NK Krim, NK Gažon, NK Mons Claudius Rogatec in NK Maribor Tabor. Mariborčanke se po letu premora vračajo v kadetsko tekmovanje.


Kadetinje bodo prvenstvo odprle 27. avgusta, v dvokrožnem sistemu igranja pa je predvidenih 18 krogov, trije manj kot v pretekli sezoni. V jesenskem delu tekmovanja je predvidenih devet krogov.


Precej bolj naporna sezona se obeta nogometašicam, ki bodo nastopala za selekcije do 15 let, saj je v tekmovalnem koledarju predvidenih kar 24 krogov. Liga DU15 2022/23 se bo pričela 20. avgusta.


Prvi od osmih turnirjev rednega dela državnega prvenstva za deklice do 13 let pa je načrtovan za 10. september.

FOTO: Tomaž Strgar


309 views0 comments
bottom of page