top of page

RADOMLJANKE OB JUBILEJU KAPETANKE DO NAJVIŠJE ZMAGE V ZGODOVINI NASTOPOV V SŽNL

Updated: Mar 21, 2022

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je drugo tretjino državnega prvenstva sklenila z visoko zmago, najvišjo v desetih sezonah, odkar rumena zasedba nastopa v SŽNL.


Jubilejna tekma kapetanke Katarine Gadnik, ki se je s 130. uradnim nastopom na vrhu večne klubske lestvice izenačila z Moniko Drobnič - predsednica kluba Andreja Leskovšek McQuarrie ji je ob tem mejniku podelila plaketo -, je postregla z učinkovito predstavo. Rumenosrčne so se veselile 18 zadetkov, kar polovico jih je prispevala Zala Kuštrin, ki se lahko pohvali z najučinkovitejšo partijo kariere. Prvega zadetka v članski konkurenci se je veselila Ana Gerjolj, prvič po selitvi med rumene pa je zadela Laura Šenk.


Festival zadetkov je v drugi minuti srečanja odprla Maša Osojnik, nato pa so do 21. minute sledili kar štirje zadetki Zale Kuštrin. Bovčanka je bila ob natančnih podajah v prostor prehitra za obrambo Krima. Piko na i prvemu polčasu je z dvema goloma postavila Korina Janež, ki je ob tem atraktivno poizkušala še s t.i. "škarjicami", a je Katarina Rogelj, ki je zbrala še nekaj posredovanj, preprečila zaključni udarec.


Radomljanke so bile v nadaljevanju dvoboja še učinkovitejše kot v prvem polčasu. Prvi zadetek v drugem polčasu je prispevala Zala Kuštrin, po avtogolu Erise Shabanaj pa se je članskega prvenca po pravem evrogolu veselila Ana Gerjolj. V 63. minuti je sledil tretji zadetek Korine Janež, le minuto kasneje se je prvenca v rumeni opravi razveselila Laura Šenk.


V 70. minuti je "hat-trick" na svoj račun dodala tudi Maša Osojnik, ob še enem evrogolu mlade Nee Podbevšek pa je kar štirikrat zadela Zala Kuštrin. Kot že zapisano, je najboljša strelka dosegla devet zadetkov, s predzadnjim golom pa je dosegla nov mejnik v rumenem dresu. Na uradnih tekmah članske ekipe Radomelj je zabila že 101 zadetek.


"Čestitke igralkam za odlično odigrano tekmo. Odnos do tekme je bil na zelo visokem nivoju. V fazi branjenja so dekleta odigrala z odliko. V fazi napada pa so odigrale raznovrstno, usklajeno in učinkovito. Najbolj veseli dejstvo, da smo imeli kar šest različnih strelk! To pomeni, da igramo zelo povezano in moštveno ter da na tak način znotraj naše igre pride do izraza tudi kakovost vsake naše posameznice," je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.


Državno prvenstvo se s tekmami nadaljuje že konec tedna, razpored zadnje tretjine tekmovanja bo znan že v kratkem.


ŽNK RADOMLJE - ŽNK KRIM 18:0 (7:0)

Strelke: Maša Osojnik (2′, 71′, 70′), Zala Kuštrin (6′, 11′, 16′, 21′, 49′, 69′, 78′, 79′, 90′), Korina Janež (27′, 35′, 63′), Erisa Shabanaj (52’/AG), Laura Šenk (64′), Ana Gerjolj (59′), Nea Podbevšek (85′).

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Maša Osojnik, Korina Lara Janež, Zala Kuštrin, Sara Gradišek, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik (62′ Nina Mele), Tajda Hlebec (62′ Tija Vrhovnik), Margit Kosirnik (62′ Nea Podbevšek), Tinkara Testen, Laura Šenk. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Krim: Katarina Rogelj, Nika Bohinc, Erisa Shabanaj, Maša Černivšek, Ana Čop, Tina Pisek (72′ Klara Verlič), Katja Pikš, Rubi Krmelj, Nika Đura, Nika Krajnc, Mia Olič. Trener: Žiga Grgasović.

FOTO: Tomaž Strgar


70 views0 comments
bottom of page