top of page

ŠE ZADNJIČ PRED REPREZENTANČNIM PREMOROM

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nedeljo odigrala še zadnjo preizkušnjo pred dvotedenskim reprezentančnim premorom.


Reprezentančne obveznosti bodo pošteno osiromašile člansko zasedbo rumenih. Zala Kuštrin je bila vnovič povabljena v člansko izbrano vrsto, ki bo aprila gostovala v Kazahstanu in Franciji, Maja Zajc pa čaka na morebitno naknadno vabilo.


Izjemno dolg je seznam Radomljank vpoklicanih v mladinsko selekcijo Slovenije. Živa Galjot, Sara Gradišek, Tajda Hlebec, Korina Janež, Margit Kosirnik, Nina Mele, Nina McQuarrie, Dairine Rovšek in Laura Šenk bodo s soigralkami na domačih tleh lovile povratek v ligo A kvalifikacij za evropsko prvenstvo.


"Cilj mladinske reprezentance bo, da smo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prve v svoji skupini lige B. Tako bi bila dekleta, ki bodo v naslednjem letu del mladinske selekcije, spet v ligi A kvalifikacij. Z reprezentanco smo usmerjeni k visoki uvrstitvi in napredovanju čimdlje skozi kvalifikacije," uvodoma pravi Nina Sofia McQuarrie, ena od devetih mladinskih reprezentantk iz vrst rumenosrčnih.


Nina priznava, da igranje v dresu z državnim grbom predstavlja veliko veselje: "Nastopanje za slovensko reprezentanco je nekaj najlepšega, kar si lahko zaželim v nogometu. To mi je v čast, na reprezentančnih treningih in tekmah pa hočem dati vse od sebe. Reprezentančne tekme dajo poseben občutek v srcu, da si del nečesa večjega in predstavljaš svojo državo. Vsaka reprezentančna akcija daje možnost prikazovanja sposobnosti slovenske ženske reprezentance širši publiki v Sloveniji in tujini. Navsezadnje predstavljam tudi svoj klub in ga želim pokazati v najboljši luči."


Še pred reprezentančnimi preizkušnjami pa bodo Nina in soigralke v Športnem parku Radomlje gostile ekipo Krima. "Zaradi zdravstvenih razlogov nisem zaigrala na marčevski tekmi proti Krimu. Prav zato se še toliko bolj veselim igranja v nedeljo, saj sem soigralke na prejšnji tekmi s Krimom opazovale s tribune in si želela biti z njimi na igrišču. Rezultat je bil izvrsten, saj so postavile klubski rekord z največ doseženimi goli v SŽNL," se visoke zmage spominja osemnajstletnica.


Četa trenerja Aljaža Gornika želi v nedeljo ponoviti dobro predstavo, dodaja Nina: "Pričakovanja so, da pokažemo še boljšo ekipno predstavo kot nazadnje. Vedno stremimo k izboljšanju svojih potez ter k večji učinkovitosti v obrambi in tudi v napadu. Priložnosti za zadetke bo veliko, treba pa jih bo čimbolje izkoristiti, saj želimo nadgraditi svoj rezultat."


Nedeljski dvoboj s Cerkljami je pokazal, da je ekipa v zelo dobri formi. "Na tekmi proti Cerkljam je bilo odlično, igrale smo povezano in bile ustvarjalne s svojimi napadi. Zagotovo imamo še ogromno prostora za napredek. Zanimivo bo videti, česa vse smo še zmožne, nedeljska tekma proti Krimu pa bo priložnost za ponovno dokazovanje le-tega. Visoki zmagi na zadnjih dveh tekmah sta pripomogli k dvigu samozavesti ekipe. S samozavestjo in odločnostjo smo kakovostnejše, pokažemo boljšo igro, zato ju želimo ohraniti in izkoristiti," sporoča vsestranska igralka.


Zadnji dve preizkušnji sta bili polni osebnih dosežkov. Kako le-ti vplivajo na celotno ekipo? "Mejniki nam pokažejo, kaj vse se doseže s trdim delom in zagnanostjo. Prinesejo zadovoljstvo posameznicam, ki jih dosežejo, in celotni ekipi ob njih. Soigralke smo ponosne na igralke, ki so zasluženo dosegle mejnike, vidimo pa, do česa lahko prispemo tudi same, če sledimo njihovi poti," odgovarja Nina, ki bi, če bi se v nedeljo veselila gola, postala že 16. avtorica zadetka članske ekipe v letošnji sezoni.


Prvenstvo se bo po reprezentančnem premoru nadaljevalo 24. aprila, osem dni prej, na velikonočno soboto in desetletnico ustanovitve kluba, pa bo v Radomljah odigran pokalni polfinale. "Cilji ekipe ostajajo nespremenjeni, torej končati sezono na tretjem mestu SŽNL in osvojiti Ženski pokal Slovenije. Z maksimalno zbranostjo in pristopom na treningih pričakujemo, da bomo s tekme v tekmo igrale na višjem nivoju," še pravi Nina McQuarrie.


Nedeljski obračun s Krimom, ki bo zaradi odločitve pristojnih organov zaprt za javnost, se bo pričel ob 11. uri.

FOTO: Tomaž Strgar & Tilen Scott McQuarrie


47 views0 comments
bottom of page