top of page

ŽIVA GALJOT PO PRVENCU: "NOVA IN NEPRIČAKOVANA IZKUŠNJA"

Rumenosrčne so v april zakorakale z novo visoko zmago, z 19 dosežnimi goli pa so izboljšale rekord izpred dveh tednov in zabeležile najvišjo zmago v skoraj desetletje dolgi zgodovini nastopov v SŽNL.


Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je pred reprezentančnim premorom še drugič v dveh tednih premagala zasedbo Krima. V domačem taboru se je kar osem različnih strelk veselilo 19 zadetkov, nekaj posebnega pa je bil tisti za 18:0. Dosegla ga je kar vratarka, Živa Galjot je v 89. minuti, po kotu Laure Šenk, v polno merila z glavo.


Mladinska reprezentantka Slovenije, ki jo v teh dneh čakajo tri reprezentančne tekme v lovu na povratek v ligo A kvalifikacij za evropsko prvenstvo, je dosegla prvi gol na tekmah SŽNL. Kako ga je doživela?


"To je nova in nepričakovana izkušnja. Kar malce šokirana sem bila, ko mi je trener Aljaž Gornik naročil, naj grem skakati pred gol nasprotnic. Bo pa gol prinesel motivacijo za prihodnost, občutki po zadetku pa so vsekakor zanimivi," je Živa Galjot dejala po osebnem mejniku, o katerem so v teh dneh pisali že številni slovenski mediji.


Tunjičanka, ki priznava, da precej rajši stoji med vratnicama kot pa igra v polju, se je s soigralkami veselila še ene visoke zmage, tretje v seriji: "Niz zmag nam bo dvignil raven samozavesti, več bo tudi motivacije. Mislim, da lahko tudi prihajajoče tekme zaradi tega odigramo bolje, preizkusimo lahko različne variante v napadu, ki smo jih sedaj. To lahko izkoristimo na naslednjih tekmah."


Ženski nogometni klub Radomlje se ob tem zahvaljuje tudi gospodu Dragu Zoru. Skrbnik Športnega parka Radomlje je s postavitvijo snemalnega odra v jutranjih nedeljskih urah omogočil, da ste si lahko visoko zmago rumenosrčnih po sobotni odločitvi Nogometne zveze Slovenije, da se v neposrednem prenosu predvaja tekma Radomelj in Krima, ogledali tudi na svetovnem spletu.


V priloženem posnetku prisluhnite tudi izjavi trenerja Aljaža Gornika.

FOTO: Tomaž Strgar


38 views0 comments
bottom of page